אינטל מציגה את IDM 2.0 – אסטרטגייה חדשה הכוללת שירות בית יציקה

אסטרטגיית IDM 2.0 (מקור אינטל)

במהלך אירוע מקוון שנערך אמש (ג’ 23.3) תחת השם Intel Unleashed: Engineering the Future, את זה הוביל פט גלסינגר, מנכ”ל אינטל העולמית החדש, הציגה החברה את האסטרטגיה החדשה שלה, שקיבלה את השם IDM 2.0. במרכז ההכרזה מגיע ה-Intel Foundry Services (להלן IFS), הכניסה הרשמית של אינטל לשוק בתי היציקה העולמי לשבבים אותם היא תייצר לחברות אחרות.

בלב ה-IDM 2.0 (ר”ת integrated device manufacturing) אנו מוצאים את ההכרזה על ה-Intel Foundry Services, המעידה על אחד מהשינויים הגדולים ביותר של אינטל בשנים האחרונות, שינוי שמגיע כחלק מהליך כניסתו מנכ”ל אינטל החדש, כאשר למעשה אינטל תתחרה בחברות TSMC וסמסונג בתחום בתי היציקה ליצירת שבבי x86, ARM ו-RISC-V. החברה אף הכריזה על השקעה של 20 מיליארד דולר לצורך הקמת שני מפעלי ייצור שבבים חדשים באריזונה, ארה”ב, שנועדו לתת מענה לשוק האמריקאי והאירופאי והשקעות נוספות בהמשך 2021.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

לא מדובר על ההכרזה היחידה של החברה בתחום בתי היציקה וייצור השבבים, כאשר אינטל הכריזה גם על הגדלת השימוש בבתי יציקה חיצוניים ליצירת שבביה, דבר הכולל למעשה את החברות TSMC וסמסונג, כפי שרמזו הדלפות קודמות אך בנוסף גם את Global Foudries ו-UMC. שילוב צעדים זה צפוי לפתור את “צוואר הבקבוק” של אינטל בתחום ייצור השבבים, ולתרום ביצירת הכנסה חדשה כשחקנית חדשה בתחום בתי היציקה.

מפעל Fab 42 החדש של אינטל באריזונה (מקור אינטל)

בנוסף ל-IFS החדש, אינטל הכריזה על התקדמות בפיתוח טכנולוגיית ייצור ה-7nm של החברה לאחר לא מעט עיכובים, עם הכרזה על התקדמות בפיתוח מעבדי ה-Meteor Lake, הדור הבא של מעבדי אינטל שייוצר בטכנולוגיה החדשה. המעבד החדש צפוי לרמת פיתוח מתקדמת (Tape in) במהלך הרבעון השני של 2021, ובדיקות ברמת הסיליקון בחציון השני של 2021.

עם זאת, נכון יותר לומר כי לא יהיה מדובר במעבד כפי שמוכר לנו, אלא ב”ליבת עיבוד” (Compute Tile) שתשולב בעיצוב מודולרי בדומה לטכנולוגיית ה-Foveros 3D במעבדי ה-Lakefield של החברה, המשלבת בין “חלקים” (Tiles) בטכנולוגייות ייצור שונות במעבד אחד לגמישות רבה במיוחד במוצרי החברה.

פט גלסינגר, מנכ”ל אינטל העולמית החדש, מסר:

המטרה של אינטל היא לספק ללקוחות מוצרים מובילים ללא קשר להיכן הם מיוצרים. אינטל תמשיך להשתמש במפעלים שלה עבור צרכי הייצור.

ההכרזה של אינטל על אסטרטגיית ה-IDM 2.0, ויותר מכך על ה-Intel Foundry Services, מגיע בתור “רעידת אדמה” לא קטנה בשוק המחשוב, כאשר מדובר בצעד הראשון בשינוי הכיוון אותו מתכנן מנכ”ל אינטל החדש עבור החברה שנתקלה בלא מעט קשיים ועיכובים במהלך השנים האחרונות.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים