את שנת 2021 פתחה JBL עם הכרזה על מספר אוזניות מסננות רעשים בקטגוריות שונות, כשאת קטגוריית אוזניות התוך-אוזן (In-ear) תפס דגם ה-JBL Live Pro Plus, זה מציע זמן סוללה ארוך, קופסת טעינה המאפשרת גם טעינה אלחוטית וכמובן סינון רעשים אדפטיבי שמאפשר לבחור בין מצבי סינון שונים ובין מצב האזנה לסביבה.
במחיר של 699 ש"ח הן שקולות למחיר של דגם ה-Club Pro Plus שהושקו מספר חודשים לפניהן, כשהן מציעות מבנה שונה הכולל רגליות הפחות אהובות עלי, אך מגיעות עם קופסת טעינה מעט קטנה ונוחה יותר לנשיאה וכמובן את האפליקציה שתומכת במגוון רחב של אפשרויות, כולל EQ מלא.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
מה בקופסה?
- אוזניות TWS מדגם JBL Live Pro Plus
- קופסה נטענת לאחסון וטעינה של האוזניות עם חיבור USB-C, תמיכה בטעינה אלחוטית ומחוון תאורה לאינדיקציית הטעינה.
- כבל USB-C ל-USB A לטעינה בצבע כתום
- מתאמי סיליקון לאוזניים בארבעה גדלים (נוסף על המתאם שקיים על האוזניות)
- חוברות הדרכה: לאוזניות, להפעלת עוזרות דיגיטליות (גוגל ואמזון)
הפעלה ראשונה ושימוש שוטף
האפליקציה של JBL תורמת רבות לחווית השימוש, החל מההפעלה הראשונה ודרך העבודה השוטפת עם האוזניות. לאחר החיבור הראשוני באמצעות תפריט הבלוטות' במכשיר, האפליקציה מזהה את האוזניות (בחלק מהמכשירים באופן אוטומטי ובחלקם נדרשת בחירה של דגם האוזניות ידנית), אז גם מציעה החברה תהליך להתאמת האוזניות לאוזניים בצורה הטובה ביותר. דרך האפליקציה תוכלו לבחון איזה מתאם הוא הטוב ביותר לאטימה באוזניים לא רק דרך ההרגשה, אלא גם דרך זיהוי האטימה כשהאוזניות באוזניים.
בזמן השימוש, ההפעלה של האוזניות מתבצעת על ידי נגיעות על משטחי המגע של כל אחת מהאוזניות בנפרד. הנגיעות מזוהות מהר מאוד, טוב יותר ממה שחוויתי בדגם ה-Club Pro Plus שבחנתי מוקדם יותר, כשקיים גם פידבק קולי, "ביפ" קטן שמאשר שבוצעה נגיעה, או שתיים או שלוש – וזה משפר באופן משמעותי את דרך העבודה עם משטח המגע.
האוזניות מאפשרות שליטה במגוון רחב של אפשרויות באמצעות משטחי המגע, לפי ההגדרה של כל משתמש, וניתן לשלוט על הווליום, להפעיל, לעצור ולנוע בין שירים, לענות, לדחות ולנתק שיחות ולשלוט על העוזרות הקוליות ועל רמת סינון הרעשים.
האפליקציה
למרות שקל מאוד להשתמש באוזניות גם בלי אפליקציה, אין ספק שאפליקציה טובה ועשירה באפשרויות תורמת ליכולת שלנו להאזין למוסיקה ולהשתמש באוזניות בדיוק בדרך בה אנו רוצים, והאפליקציה של JBL היא אחת מהטובות שקיימות בשוק כיום.
דרך האפליקציה של JBL (אנדרואיד \ iOS) תוכלו לבחור אילו פעולות יבצעו הנגיעות במשטחי המגע בכל אוזניה בנפרד. בחברה לא מאפשרים הגדרה ידנית לחלוטין ונשענים על סט של פקודות מהן ניתן לבחור, כך שתוכלו להגדיר אוזניה אחת שתשלוט על פעולות סטנדרטיות כמו הפעלה\הפסקה והעברה של שירים ואוזניה שנייה שתאפשר מעבר מהיר בין מצבי סינון הרעשים השונים. קיימות גם אפשרויות נוספות כמו שליטה על ווליום והפעלה מהירה של העוזרות הקוליות, אך לא תוכלו לעשות את הכל יחד.
האפליקציה כוללת גם מנגנון אקוולייזר (EQ) מלא הניתן לשליטה ידנית וגם מאפשר בחירה בין מצבי EQ קיימים (באס, ג'אז, Vocal וכד') וגם להגדיר מצבי EQ בהגדרה אישית.
החיבור לאפליקציה מציג גם מחוון סוללה לאוזניות בוילון ההתראות של המכשיר אליו חוברו, עם אינדיקציה לרמת הסוללה של כל אחת מהאוזניות וגם של קופסת הטעינה.
טעינה וחיי סוללה
חיי הסוללה המוצהרים על ידי JBL עבור האוזניות עומדים על כ-7 שעות כשסינון הרעשים אינו פעיל ועד 6 שעות כשהוא פעיל, כאשר מארז הטעינה מוסיף עוד שלוש טעינות לקבלת עד 21 שעות שימוש נוספות ועד 28 שעות בסה"כ. במבחן השטח קיבלתי תוצאות די דומות, כאשר במרבית הזמן סינון הרעשים היה פעיל והצליח לספק קרוב ל-6 שעות שימוש בממוצע. יש לציין כי הנתונים עשויים להשתנות על פי אופי השימוש, כשעבורי ההאזנה בוצעה בכ-80% מהווליום הנתמך על ידי האוזניות.
בנוסף, קיימת אפשרות לטעינה מהירה בת 10 דקות שמספקת כשעת שימוש באוזניות.
איכות השמע
ב-JBL ציידו את האוזניות עם דרייברים בגודל 11 מ"מ. כמו באוזניות אחרות של JBL שניסיתי בעבר, גם כאן מורגש דגש מסוים על באסים, אם כי לא ברמה בה משולבים הבאסים הגבוהים בדגם ה-Club Pro Plus שנסקר בעבר. יחד עם זאת, דרך האפליקציה של JBL ניתן לשנות את הצלילים לפי הטעם באמצעות האקוולייזר ולהגביר את הבאסים אפילו יותר עבור מי שחפצים בכך.
עוצמת השמע טובה, ועל אף שהשתמשתי בעוצמה גבוהה למדי (כ-80%) רוב זמן השימוש, עדיין לא הרגשתי צורך להגביר את העוצמה עד הסוף.
סינון הרעשים האדפטיבי של האוזניות ביצע עבודה די טובה בשילוב עם שלושה המיקרופונים המשולבים בהן, ואיפשרו לקבל שמע טוב למדי בזמן שיחות במקומות שקטים עד רועשים למחצה. ביצעתי כמה שיחות זום עם האוזניות והן נשמעו היטב מהצד השני גם בזמן עבודות קלות בכביש שבוצעו בסביבה, אבל שיחות מחוץ לבית כבר לא היו באותה רמה עבורי. סינון הרעשים במקרה של ה-JBL Live Pro Plus היה מורגש בשימוש בו באופן פעיל. אוזניות רבות היום עושות עבודה טובה למדי בסינון הרעשים האקטיבי, כך שלא תמיד נשמע את ההבדל, אך עבורי נשמע כאן ההבדל כשמצב סינון הרעשים היה פעיל, מה שמעיד על יתרון בשימוש בו, או לחלופין – סינון רעשים פסיבי ברמה לא גבוהה.
השורה התחתונה – מה חשבנו על JBL Live Pro Plus
במחיר של כ-700 ש"ח (ברשת באג) מדובר באוזניות מבין היקרות יותר בשוק, ועבור מחיר זה הן מציעות לא מעט. חיי הסוללה שלהן טובים, אך לא חריגים בהשוואה למה שקיים כיום בשוק, סינון הרעשים מספק תוצאות טובות והמיקרופונים הנוספים תורמים בסינון רעשי רוח בזמן שיחה מחוץ לבית במידה מסוימת, והן קלות משקל ונוחות מאוד לשימוש גם לשעות ארוכות. יתרון נוסף היא האפליקציה של JBL, בין הטובות שקיימות בשוק, היא מאפשרת להתאים את השמע של האוזניות בדיוק למקום שכל משתמש נפרד יאהב באמצעות אקוולייזר עם מצבים מובנים ומצב הגדרה ידני.
משטחי המגע המשמשים להפעלה שוטפת של מוסיקה שופרו בהשוואה לדורות קודמים והם תגובתיים יותר בדגם החדש, אך כמו דגמים קודמים הן אינן תומכות בתקן גבוה לעמידות בפני מים, כשהתקן המוצע הוא IPX4 בלבד, אשר מאפשר הגנה מפני טיפות קלות, כך שהן אינן מותאמות במיוחד לפעילות ספורטיבית.
מה אהבנו?
- איכות שמע טובה
- קלות משקל ונוחות באוזן
- משטחי מגע תגובתיים
- אפליקציה עם אקוולייזר מגוון
- חיי סוללה ארוכים
- סינון רעשים אדפטיבי-אקטיבי (ANC)
ומה לא?
- תמיכה בתקן IPX4 בלבד
- ללא תמיכה ב-AptX
- בלוטות’ 5.0
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.