מיקרוסופט (Microsoft) הודיעה על השקת אוסף פיצ’רים חדשים לדפדפן האדג’ (Edge) ולמנוע החיפוש בינג (Bing) המעודכן של החברה, המשלב את הצ’אטבוט של OpenAI והופך להיות זמין ליותר משתמשים.
החברה משדרגת את חווית השימוש בבינג, שיוכל לספק תשובות מורכבות יותר עם תמונות וסרטונים, לבצע פעולות שונות דרך דפדפן האדג’ ועוד.
אחרי כ~3 חודשים מאז השילוב הרשמי של צ’אטבוט ה-ChatGPT של חברת OpenAI בבינג, מיקרוסופט מעדכנת את סטטוס מנוע החיפוש החדש מ”תצוגה מקדימה מוקדמת” (Limited Preview) עם זמינות חלקית בלבד ל”תצוגה מקדימה פתוחה” (Open Preview), המאפשרת לכל המשתמשים שרוצים להתנסות בצ’אטבוט המובנה בבינג באופן חופשי על ידי התחברות לחשבון המיקרוספט שלהם.
מיקרוסופט משדרגת את חווית השימוש בבינג, שהופך להיות חלק יותר אינטגרלי יותר בדפדפן האדג’ ויפתח בחלון צדדי יעודי בדפדפן (Persistent chat) על מנת לאפשר למשתמשים להמשיך ולדבר איתו תוך כדי הצגת מידע ואתרי אינטרנט רלוונטיים בחלק העיקרי של התצוגה, עם אפשרות לחזור לשיחות הקודמות של המשתמש עם בינג ואופציה להורדה של היסטוריית השיחה למחשב.
מלבד הקלט הטקסטואלי הקיים, משתמשים יוכלו מעתה להכניס לצ’אט תמונות כחלק מהשיחה שלהם עם הבינה המלאכותית המובנת, כאשר זו בתורה תוכל לתת תשובות מפורטות יותר עם שילוב של תמונות וסרטונים שישלפו מהרשת יחד עם אפשרות מענה שתכלול טבלאות, גרפים ועוד.
אחד מהשינויים הגדולים אותם תוסיף מיקרוסופט לבינג בשבועות הקרובים הוא “פעולות אדג'” (Edge actions), אפשרות חדשה שתאפשר לבינה המלאכותית לבצע פעולות בצורה ישירה ומהירה יותר בדפדפן. לדוגמה, משתמשים יוכלו לדבר עם בינג על סרט מסויים ואף לבקש מהבוט להפעיל אותו דרך הדפדפן.
שינוי נוסף מגיע גם ל-Bing Image Creator, מחולל התמונות המובנה בבינג שהוצג בחודש מרץ ומקבל עכשיו תמיכה במעל 100 שפות שונות בהן תומך מנוע החיפוש על מנת ליצור תמונות חדשות בשפות נוספות מלבד אנגלית.
לפי החזון של מיקרוסופט, בינג החדש נועד להפוך לפלטפורמה שלמה ולא יהיה עוד מוצר בודד, כאשר החברה צפויה לאפשר בקרוב שימוש בתוספים (Plugins) צד ג’ שיפותחו על מנת לשדרג את היכולות של מנוע החיפוש כיום.
תוך 3 חודשים מאז שילוב ה-ChatGPT בבינג עם מודל ה-GPT-4 המעודכן של OpenAI, מיקרוסופט הצליחה לשדג באופן ניכר את המעמד של דפדפן האדג’ ומנוע החיפוש בינג, שזכו להצלחה מוגבלת בלבד טרם לכן וחיו בצלם של גוגל ודפדפן הכרום.
לפי מיקרוסופט, מאז השקת הגרסה החדשה, יש יותר מ-100 מיליון משתמשים פעילים משתמשים בבינג מדי יום, כאשר מחולל התמונות שנוסף בשלב מאוחר יותר כבר הספיק לייצר יותר מ-200 מיליון תמונות.
לנו רק נותר לראות כיצד מיקרוסופט ו-OpenAI ימשיכו לשדרג את בינג והשימוש בו דרך דפדפן האדג’ כחלק משילוב פתרונות הבינה המלאכותית בחיי היום יום שלנו.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.