גאדג’טי מסקר: ASUS Zenbook S 13 OLED – נייד פרימיום דק, קל ועם מסך OLED מעולה

נייד Zenbook S 13 OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד Zenbook S 13 OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

ניידי ה-Zenbook של אסוס (ASUS) הם חלק מהסדרה המובילה של החברה, הכוללת גם את תת-סדרת הפרימיום Zenbook S ממנה מגיע נייד ה-Zenbook S 13 OLED החדש אותו בדקנו הפעם. מדובר בנייד פרימיום קומפקטי המגיע עם מסך OLED 2.8K בגודל 13.3 אינץ’ ומפרט טכני עדכני המבוסס על סדרת מעבדי ה-Raptor Lake U ההיברידיים מהדור ה-13 של אינטל.

נייד ה-Zenbook S 13 OLED מדגם UX5304 שהוכרז בחודש שעבר הוא התוספת הטריה ביותר לסדרת הפרימיום Zenbook S, המיועד להיות פתרון Thin&Light (“דק וקל”) עבור משתמשים בדרכים.

הוא אולי לא מגיע בעובי 1 ס”מ כפי שהחברה הדגישה בהתחלה, אלא 1.09~1.18 ס”מ, אך בשילוב משקל של כ-1 ק”ג עדיין מדובר בפתרון איכותי ומעניין, במיוחד במקרה האישי שלי בתור חובב ניידים קומפקטיים, כשאני משתמש ב-Zenbook 13 OLED מדגם UX325 אותו סקרנו בעבר כנייד האישי שלי.

נייד ה-Zenbook S 13 OLED 2023 מול נייד ה-Zenbook 13 OLED 2021 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד ה-Zenbook S 13 OLED 2023 מול נייד ה-Zenbook 13 OLED 2021 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Zenbook S 13 OLED

מסכי OLED הפכו להיות חלק מהמיינסטרים בעבור ASUS, כאשר ניתן למצוא אותם במגוון רחב של ניידי החברה.

במקרה של ה-ZenBook S 13 OLED, חברת ASUS שילבה את הדור החדש של מסכי ה-OLED שלה, ה-Lumina OLED, עם מסך OLED 2.8K המגיע בגודל של 13.3 אינץ’, ביחס 16:10 עדכני, שנראה מעולה במיוחד בתנאי תאורה חשוכים יותר.

המסך מגיע עם שלל היתרונות הרגילים של מסכי ה-OLED, בהם רמה נמוכה של אור כחול מזיק, עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3, דיוק צבעים של Delta E<1 וצמד תקני ה-DisplayHDR True Black 500 ו-Dolby Vision.

החיסרון הגדול ביותר של המסך, בדומה לדגמי OLED קודמים שבדקנו, הוא העובדה כי מדובר על מסך חלק שמחזיר לא מעט אור, דבר פחות בעייתי בתנאי התאורה הנכונים, כאשר יש לזכור כי במהלך צפיה בתוכן 16:9 נזכה לראות 2 פסים שחורים דקים בחלק העליון והתחתון שלו.

לבסוף, אפשר למצוא בחלק העליון את מצלמת הרשת המובנית ברזולוציית 720p, עם מערך חיישנים לתאורה וזיהוי פנים המשמש כאמצעי הזיהוי הביומטרי היחיד בנייד מאחר והוא לא כולל חיישן טביעת אצבע. המצלמה איננה מגיעה עם סוגר פרטיות פיזי, אך ניתן לנטרל אותה באמצעות כפתור הפונקציה F10.

Zen S 13 – מסך בתאורה חשוכה (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Zen S 13 – מסך בתאורה חשוכה (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מקלדת ה-Zenbook S 13 שומרת על העיצוב המוכר של ניידי ASUS ותופסת את רוב רוחב הגוף של הנייד, כאשר העובדה כי מדובר בנייד דק במיוחד הביאה את ASUS להשתמש במקשים בעלי מרחק הפעלה קצר של 1.1 מ”מ, בהשוואה לדגמים קודמים שיצא לנו לבדוק מ-ASUS וחברות אחרות, אך ניתן להתרגל להפעלה שלהם בתקופה די קצרה. אציין שבאופן אישי אני פחות מחבב את המיקום של כפתור הכיבוי.

למרות שמדובר על נייד דק במיוחד, השלדה שלו יציבה בזמן הקלדה, במיוחד כאשר מתייחסים לכך שציר ה-Ergolift המוכר של ASUS מספק זווית הקלדה נוחה יותר לשימוש (ניתן לראות בתמונות החיבורים בהמשך).

באופן מעט מאכזב, ASUS בחרה שלא לשלב בפד העכבר הגדול למדי את פיצ’ר ה-NumberPad המוכר של החברה, המאפשר להשתמש בה כפד מספרים, אך אי אפשר לקרוא לחוסר בפיצ’ר הזה קריטי או מהותי מדי.

Zen S 13 – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Zen S 13 – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

יחסית לעובי הדק של הנייד, ASUS הצליחה לשלב ב-Zenbook S 13 OLED כמות חיבורים סבירה למדי:

  • בצד ימין – חיבור USB-A 3.2 Gen 2 וחיבור אוזניות משולב 3.5 מ”מ.
  • בצד שמאל – צמד חיבורי USB-C בתקן Thunderbolt 4 וחיבור HDMI 2.1.

בעוד שאני תמיד מעדיף שניידים יגיעו עם כמות חיבורים גדולה יותר בשביל להימנע מהצורך בשימוש במתאמים, כאשר מתחשבים בעובדה כי מדובר על נייד דק במיוחד, כמות החיבורים סבירה למדי וכוללת HDMI בגודל מלא וחיבור USB-A, שאולי פחות רב תכליתי מ-USB-C אך עדיין נפוץ מאוד.

נייד ה-Zenbook S 13 OLED נחשב על ידי ASUS כנייד “ירוק” במיוחד עם שימוש נרחב בחומרים ממוחזרים, דבר שלא מפריע לו לעמוד בתקן העמידות MIL-STD-810H של צבא ארה”ב.

אחד החלקים היותר מעניינים בנייד באופן קצת פחות שגרתי הוא הגב שלו, או ליתר דיוק גימור ה“פלזמה קרמית” של הגב המגיע בצבע “אפור בזלת” (Basalt Gray) ומקבל תחושה דומה יותר לאבן מאשר גב מתכתי רגיל, בצירוף לוגו ASUS חלקי המשתרע על פני הגב כולו.

מבט מהיר על החלק התחתון מגלה עיצוב מינימליסטי עם 2 פתחי איוורור קטנים, דבר שתורם באופן מצער לרעש הלא כל כך נמוך שהנייד מייצר תחת עומס.

בצידי הנייד אפשר למצוא פתחי את רמקולי ה-Harman Kardon המובנים, המגיעים עם פתח דק במיוחד ומספקים שמע חזק אך מעט מאכזב, דבר אשר ככל הנראה נובע מהחלל המוגבל שלהם בנייד.

מבחני ביצועים

נייד ה-Zenbook S 13 OLED מתבסס על סדרת מעבדי ה-Raptor Lake U מהדור ה-13 של אינטל, גרסת ה-15W של מעבדי אינטל שנועדה להיות פתרון יעודי למחשבים דקים וקלים מודרניים כמו הזנבוק, אם כי הדבר מגיע על חשבון כמות נמוכה יותר של ליבות ביצועים בהשוואה לדגמי ה-Raptor Lake P החזקים יותר.

מפרט הנייד אותו סקרנו כלל:

  • מעבד – Core i7-1355U (2P+8E).
  • זיכרון – 16GB LPDDR5.
  • אחסון – 1TB SSD מדגם PM9A1 של סמסונג
  • כרטיס מסך – Intel Iris Xe (96EU).
  • מסך –  13.3 אינץ’ OLED ביחס 16:10 ורזולוציית 2.8K.
  • סוללה – 63WHrs.
  • גודל – 29.62×21.63×1.09~1.18 ס”מ.
  • משקל – 1 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מקסימליים. לצורך מדידת הביצועים ה”כלליים”, הנייד נבדק במבחן הביצועים PCMark 10 בו קיבל ציון כללי של 5690.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף למבחן הביצועים הכללי, בוצעו בדיקות ביצועים למעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה:

  • מעבד Core i7-1355U – 
    • מבחן ביצועים GeekBench – ניקוד 2411 לביצועי ליבה בודדת / ניקוד 8648  לביצועי ריבוי ליבות.
    • מבחן ביצועים Cinebench R23.2 – ניקוד 1837 לביצועי ליבה בודדת / ניקוד 7215 לביצועי ריבוי ליבות.
  • כרטיס מסך Intel Iris Xe – 
    • מבחן ביצועים 3DMark – ניקוד של 1722 במבחן ה-Time Spy.
    • מבחן ביצועים Superposition – ניקוד של 2967.
  • כונן Samsung PM9A1 – 
    • מבחן ביצועים ATTO – מהירות מהירות קריאה של עד 6.48GB/s וכתיבה של עד 4.76GB/s
    • מבחן ביצועים AS SSD – ציון כללי של 4393, מהירות קריאה של 4.58GB/s וכתיבה של עד 2.37GB/s.

למרות שמדובר על מעבד Raptor Lake U עם צמד ליבות ביצועים בלבד, ה-Zenbook S 13 OLED מגיע עם מספיק עוצמה לשימוש סטנדרטי, כאשר החיסרון הגדול ביותר בנייד הוא החום והרעש הגבוה אותו הוא מייצר במצב ביצועים, דבר שאולי לא יפריע לרוב המשתמשים בשימוש רגיל עם פרופיל שימוש סטנדרטי או שקט.

השילוב בין מעבד Raptor Lake U חסכוני וסוללת 63WHrs מצליח להביא לתוצאות מעולות מבחינת זמן השימוש בנייד, המגיע לכ-8~9 שעות באופן קל למדי, או במילים אחרות – יום שימוש שלם בעבור רוב המשתמשים.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Zenbook S 13 OLED

בתור מי שמשתמש בנייד Zenbook 13 OLED כבר מספר שנים כנייד העבודה והנסיעות הקבוע שלי, ה-Zenbook S 13 OLED החדש מגיע כקפיצת מדרגה משמעותית במיוחד בתחום המסך.

המעבר ממסך OLED FHD ל-OLED 2.8K מורגש במיוחד כאשר צופים בתוכן ברזולוציה גבוהה, גם אם מדובר על מסך 13.3 אינץ’ קטן יחסית, כאשר השימוש ביחס 16:10 מספק תוספת לשטח העבודה עם המסך.

החיסרון המהותי היחיד בנוגע ל-Zenbook S 13 OLED הוא הרעש אותו הוא מצליח לייצר תחת עומס כבד, אך בפועל כאשר מדובר על תנאי שימוש רגילים לגלישה, צפיה בסרטים, עבודה ומשרדית וכו’.

הנייד מצליח לשמור על שקט מפתיע ולספק זמן סוללה ארוך במיוחד, החשוב לרובנו ובמיוחד למשתמשים שאין להם שקע טעינה זמין בקרבת מקום.

אם אתם מחפשים נייד Thin&Light ומוכנים להשקיע מעט יותר לטווח הארוך, ה-Zenbook S 13 OLED הוא פתרון מעולה שעונה על הצרכים של רוב המשתמשים, עם מעבד Raptor Lake U חזק, מסך OLED 2.8K מעולה, עובי של כס”מ ומשקל של ק”ג אחד בלבד.

ניתן למצוא את נייד ה-ZenBook S 13 OLED החדש של ASUS למכירה בארץ במחיר של החל מ-5950 ש”ח, כאשר מחיר התצורה שנבדקה בסקירה עומד על 6190 ש”ח.

מה אהבנו?

  • מסך OLED 2.8K איכותי.
  • איכות בניה גבוהה עם גימור קרמי בגב.
  • כמות חיבורים טובה.
  • עיצוב דק במיוחד (גם אם לא בדיוק ס”מ).
  • משקל נמוך (ק”ג!).
  • ביצועים טובים.
  • זמן סוללה מעולה.

ומה פחות?

  • רועש וחם תחת עומס.
  • מחיר.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים