המוצרים שלנו: סקירה ל-ASUS Zenbook 13 OLED – נייד עם מסך OLED בתקציב נמוך

נייד ASUS ZenBook 13 OLED UX325 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מסכי OLED נחשבו עד לא מזמן כאפשרות הזמינה בניידי פרימיום יקרים בלבד, דבר שהשתנה במהלך הזמן. הפעם אנו בודקים את נייד ה-ZenBook 13 OLED מדגם UX325 של אסוס (ASUS), המגיע כנייד ”קל והדק” (Thin & Light) בעל מסך OLED בגודל 13.3 אינץ’ ומוצע בתקציב נמוך ותחרותי במיוחד בהשוואה לניידים אחרים עם מסכי OLED הזמינים בשוק.

שנת 2021 סומנה על ידי ASUS כ”שנת ה-OLED” במחשבים הניידים, עת קיבלה החברה את ההחלטה להפוך את מסכי ה-OLED לפתרון למיינסטרים עם השקת סדרה של מחשבים ניידים המשלבים אותם.

עם זאת, ASUS הציעה לא מעט דגמי OLED גם קודם לכן, בהם דגם הפרימיום ZenBook Flip S אותו סקרנו, אך גם פתרונות זולים יותר דוגמת ה-ZenBook 13 OLED שהושק בתחילת 2021, אותו בדקנו הפעם.

בניגוד לביקורות אחרות של מחשבים ניידים שסופקו על ידי החברות מהארץ לסקירה, במקרה של נייד ה-ZenBook 13 OLED מדובר על הנייד האישי החדש שלי, שנרכש כפתרון לשימוש בדרכים בזמן נסיעות כפי שאפשר לראות בצילומים השונים, וזאת בזכות המשקל הנמוך והמבנה הקומפקטי של הנייד.

נייד ASUS ZenBook 13 OLED UX325 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב על ה-ZenBook 13 OLED

כמו בכל נייד אחר, ובמיוחד בנייד בעל מסך OLED, הדבר הראשון בו מבחינים ב-ZenBook 13 הוא מסך ה-OLED שלו, המגיע בגודל 13.3 אינץ’ עם יחס מסך-גוף של 88%. בעוד נייד הפרימיום Flip Book S הגיע ברזולוציית 4K UHD, ב-ZenBook 13 מסתפקים ברזולוציית Full HD “בלבד”, מה שלא מפריע במיוחד לאור השימוש במסך קטן יחסית.

למרות שמדובר במסך Full HD, זהו עדיין פאנל OLED שמציע איכות צבעים טובה עם אישור כיול צבעים של PANTONE, כשהוא עומד ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 ובתקן ה-DisplayHDR 500 עם בהירות מקסימלית של 550 ניט. בסופו של יום, אי אפשר להשוות בין איכות התצוגה של מסכי ה-OLED למסכים LCD רגילים, כאשר התמונות של הנייד שצירפנו לכתבה לא עושות צדק לאיכות המסך בפועל.

ZenBook 13 OLED – מסך ה-OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

יחד עם היתרונות, לשימוש במסכי OLED קיימים גם מספר חסרונות, כאשר הגדול ביותר שבהם הוא הגימור המבריק שלו המחזיר מאוד את האור, במיוחד בסביבה מוארת, בנוסף לעובדה שהוא משמש כמגנט לטביעות אצבע למרות שלא מדובר במסך מגע.

בחלק עליון של המסך ניתן למצוא מצלמת רשת ברזולוציית 720p המציעה איכות בינונית, אך מספיקה לשימוש בסיסי, בתוספת זיהוי הפנים Windows Hello לפתיחה מהירה של הנייד, שלא מגיע עם אמצעי זיהוי ביומטרי אחר דוגמת קורא טביעת אצבע.

מקלדת ה-ZenBook 13 זהה לזו שראינו בדגם ה-Flip S, כאשר היא תופסת אל מלוא שטח הנייד בחלקו העליון, דבר המאפשר לספק מקשים גדולים יחסית לנייד 13.3 אינץ’, על אף שעדיין מדובר במבנה דחוס למדי. בדומה לניידים אחרים בסדרת ה-ZenBook, גם בדגם הנוכחי ניתן למצוא את ציר ה-ErgoLift המוכר של החברה, אשר מרים את הנייד ב-3 מעלות ומשפר את הקירור, האודיו ונוחות ההקלדה.

בנוסף, אפשר למצוא בדגם זה את פד ה-NumberPad 2.0 של ASUS, המשלב בין משטח עכבר רגיל לפד מספרים, כשמדובר על פד עכבר גדול יחסית לנייד 13.3 אינץ’, אשר מציע רמת דיוק גבוהה ושימוש נוח. יש לציין כי המקלדת מגיעה עם תאורה אחורית, כמו גם ה-NumberPad כאשר הוא נמצא בשימוש וגלוי לעין.

מאחר ומדובר על נייד 13.3 אינץ’ בעובי של 13.9 מ”מ, לא מפתיע מדי ש-ASUS לא שילבה יותר מדי חיבורים בנייד, כאשר אפשר למצוא בו:

  • בצד ימין – חיבור USB 3.2 Gen 1 בודד, קורא מיקרו SD ונורית לד לסטטוס פעילות.
  • בצד שמאל – חיבור HDMI 2.0b בודד וצמד חיבורי USB-C בתקן Thunderbolt 4 המשמשים גם לטעינת הנייד ונורית לד לסטטוס טעינה.

לא מדובר בכמות גדולה של חיבורים, אך במקרה של נייד 13.3 אינץ’ זוהי כמות סבירה, במיוחד כשבאסוס בחרו להוסיף בערכה של הנייד מתאם רשת rj45 ל-USB-C, מתאם אוזניות 3.5 מ”מ ל-USB-C וגם כיסוי שרוול שנועד להגן על הנייד, עליהם ארחיב בהמשך.

כאשר מסתכלים על גב ה-ZenBook 13 OLED מגלים עיצוב נקי למדי עם גימור מתכתי מוברש בצבע אפור (Pine Grey). מבט קרוב יותר מראה לנו כי מדובר בתבנית מעגלית מסביב ללוגו ה-ASUS, כאשר החיסרון הבולט, כפי שאפשר לראות בתמונות מטה, הוא שמדובר במגנט לטביעות אצבע.

כאשר עוברים לחלק התחתון של הנייד ניתן לראות עיצוב נקי מאוד שמגיע רק עם פס איוורור דק יחסית בחלקו העליון, בנוסף לפתחי יציאת אוויר בצד האחורי, שם גם אפשר למצוא את מיתוג ה-ZenBook של ASUS.

בנוסף, ניתן למצוא את צמד רמקולי ה-Harman Kardon בצדדים, המגיעים עם זווית לצד על מנת להישמע טוב יותר כאשר הנייד מונח על משטחים. הם מספקים אודיו חזק ונקי למדי שמתאים במיוחד לשימוש בנייד לצפייה בסרטים ועוד.

בסיכומו של דבר, ה-ZenBook 13 OLED של ASUS נועד להיות נייד קטן וקל המיועד לשימוש בדרכים, מה שהוא מצליח לעשות בגודל הגדול במעט מדף A4 סטנדרטי, משקל של קצת יותר מק”ג ועובי של 13.9 מ”מ. על אף שמדובר בנייד קטן וקל, הוא מוגדר כעמיד למדי, כאשר הוא עשוי סגסוגת אלומיניום ועומד בתקן MIL-STD 810G של צבא ארה”ב.

יחד עם ה-Zenbook 13 OLED אסוס מספקת כיסוי שרוול דק אך שימושי למדי להגנה על הנייד בזמן הנשיאה, ובנוסף גם צמד מתאמי USB-C לחיבור אוזניות 3.5 מ”מ וחיבור רשת קווי.

ZenBook 13 OLED – תוספות באריזה (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

חווית שימוש – ZenBook 13 OLED

כפי שכבר הזכרתי, הביקורת הזו שונה מעט מביקורות אחרות לאור העובדה כי מדובר בנייד האישי שלי, שנקנה במיוחד בתור פתרון לנסיעות לאור הגודל והמשקל הנמוכים שלו, מה שאפשר לי לבדוק אותו לתקופת זמן ארוכה מהרגיל.

בעוד שבטרם הרכישה התלבטתי מאוד אם לבחור במסך ה-OLED או בדגם בעל מסך מט סטנדרטי יותר, בסופו של דבר ה-OLED פשוט מציג תמונה טובה יותר על אף שבסביבה מוארת או בחוץ ההשתקפויות בו פוגעות בחווית השימוש, דבר שנפתר די בקלות עם קצת צל או שימוש בנייד במקום סגור. העובדה כי הנייד לא מגיע עם חיבור אוזניות אלא עם מתאם בלבד לא הייתה בעיה גדולה במיוחד, כאשר רוב הזמן השתמשתי בו עם אוזניות אלחוטיות או אוזניות USB-C.

מבחינת זמן השימוש, חלק שחשוב לא פחות בעבור נייד המיועד לנסיעות, סוללת ה-67WHr מספיקה לשימוש של כ-10~11 שעות, שלא רחוק בהרבה מהטענה של ASUS לזמן סוללה של עד 13 שעות, כאשר הנייד תומך בטעינה מהירה שמספקת 60% ב-49 דקות. במקרה שלי, במקום מטען האסוס המקורי והקטן יחסית, העדפתי להשתמש ב-Baseus GaN2 Lite 65W הזעיר עוד יותר. פיצ’ר נוסף שאסוס שילבה בנייד היא טכנולוגיית ה-Easy Charge, המאפשרת להטעין את הנייד במטען סטנדרטי של החל מ-4.5W, אם כי במהירות איטית בהרבה.

מבחני ביצועים – ZenBook 13 OLED

נייד ה-ZenBook 13 OLED מגיע עם מעבד Core i5 מסדרת ה-Tiger Lake U של אינטל, כאשר באופן מעניין העובדה כי מדובר במעבד Core i5 ולא במעבד Core i7 כפי שיש לנו לרוב בביקורות, מאפשרת לנו לראות את הבדל הביצועים בין המעבדים, על אף כי בשני המקרים מדובר במעבד בעל 4 ליבות ו-8 נימים.

המפרט הטכני המלא של הנייד בסקירה כולל:

  • מעבד – Core i5-1135G7 בעל 4 ליבות ו-8 נימים.
  • זיכרון – 8GB DDR4.
  • אחסון – כונן SSD בנפח 512GB מדגם Intel SSD 660P.
  • כרטיס מסך – Intel Iris Xe
  • מסך –  13.3 אינץ’ עם פאנל OLED ברזולוציית Full HD.
  • סוללה – 67WHr.
  • משקל – 1.07 ק”ג.

יש לציין כי על אף שהמחשב נבדק עם מערכת הווינדוס 11 החדשה של מיקרוסופט, חלק מהתוכנות זיהו אותה כווינדוס 10.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב טורבו לביצועים מקסימליים על חשבון רעש מוגבר. הבדיקות מתחלקות לביצועים כלליים, ביצועי מעבד, ביצועי כרטיס מסך וביצועי אחסון מובנה, כאשר לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 עם ציון כללי של 4747.

מבחן ביצועיים PCmark 10

לבדיקת מעבד ה-Core i5-1135G7 הורצו תוכנת ה-GeekBench 5.4.3 בה המעבד קיבל ניקוד של 1383 לביצועי ליבה בודדת ו-5343 לריבוי ליבות וכן תוכנת ה-Cinebench בגרסת R23 בה קיבל 1356 נקודות לביצועי ליבה בודדת ו-4230 נקודות לביצועי ריבוי ליבות.

 

לשם בדיקת כרטיס ה-Intel Iris Xe המובנה הורצו תוכנות ה-3DMark עם מבחן Time Spy בה הנייד קיבל ניקוד של 1581 ומבחן Superposition בו הנייד קיבל ניקוד של 2628 בהגדרת 1080p Medium.

כונן ה-SSD מדגם Intel SSD 660P מגיע בתור נקודת “תורפה” מבחינת הביצועים מאחר שמדובר בכונן QLC ולא TLC, כאשר הוא מצליח להציג מהירות קריאה של עד 1.74GB/s וכתיבה של עד 936MB/s בבדיקת ה-ATTO, וב-AS SSD הכונן מקבל ציון כללי של 1776 נקודות עם מהירות קריאה של כ~1.55GB/s וכתיבה של כ~668MB/s.

בסיכומו של דבר, מדובר בביצועים סבירים למעבדי ה-Tiger Lake מהדור ה-11 וכרטיס ה-Intel Iris Xe המשולב, המספקים די והותר עוצמה לשימוש סטנדרטי. בעוד שכונן ה-SSD אינו המהיר ביותר, הוא גם לא איטי, וההחלטה להשתמש בו נובעת בעיקר לאור תג המחיר הנמוך של הנייד.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-ZenBook 13 OLED

מאחר שמדובר על הנייד האישי שלי, לא מפליא כי מדובר בנייד ששם דגש במיוחד על משקל וגודל נמוכים לשימוש בנסיעות, מה שה-ZenBook 13 OLED מצליח לעשות בקלות עם מימדים של מעט יותר מדף A4 ומשקל של קצת יותר מק”ג, דבר שלא בא על חשבון איכות הבניה או העמידות.

הדגש הגדול ביותר בנייד מגיע בדמות מסך ה-OLED, שמספק איכות תמונה מרהיבה לצריכת תוכן כמו סרטים, למרות שמדובר על מסך Full HD בלבד ולא 4K. בצד הביצועים, מפרט ה-Tiger Lake עליו הוא מבוסס אולי אינו החזק ביותר שיש לחברה להציע, אך הוא מספק די והותר עוצמה לשימוש סטנדרטי, במיוחד עם חיי הסוללה הארוכים שלו.

אם אתם מחפשים נייד שמיועד בעיקר לצפייה בתוכן או שאתם פשוט מעדיפים לראות תוכן באיכות תמונה גבוהה, מסכי ה-OLED הם ללא ספק הפתרון הטוב ביותר, על אף חסרונות דוגמת ההשתקפות הגבוהה בהם. איכות התמונה המשופרת פשוט שווה את זה, כאשר היום כבר ניתן למצוא בארץ מגוון רחב של ניידים בעלי מסכי OLED מבית אסוס.

נייד ה-ZenBook 13 OLED עם מסך ה-OLED זמין למכירה בארץ במחיר של החל מ-3399 ש”ח.

מה אהבנו?

  • מסך OLED איכותי.
  • משקל נמוך של כק”ג.
  • איכות בניה גבוהה.
  • עמידות בתקן MIL-STD 810G.
  • זמן סוללה מעולה.
  • איכות שמע טובה.
  • מגיע עם מתאם USB לאוזניות, רשת ושרוול נשיאה.
  • שקט בשימוש רגיל.

ומה לא?

  • מגנט לטביעות אצבע.
  • כמות חיבורים נמוכה.
  • ללא חיבור אוזניות.
  • ביצועי SSD נמוכים.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים