מצגת שיווקית חדשה של אינטל (Intel) המגיעה תחת השם Core Truths ("אמיתות ליבה") ונועדה לחשוף את האמת מאחורי שיווק מעבדי AMD האחרונים המגיעים עם ליבות עיבוד ישנות, תוך כדי שהיא מקבילה זאת ל"שמן נחשים" ומתייחסת להיסטוריה ארוכה של מכירת "חצאי אמיתות לצרכנים שאינם חושדים בדבר".
אין ספק שתחום המעבדים הפך להיות יותר מעניין בשנים האחרונות בין המחנה הכחול של אינטל והמחנה האדום של AMD, במיוחד לאחר השקת סדרת מעבדי ה-Ryzen המקורית של AMD ב-2017, כאשר ניתן להתייחס למצגת החדשה כהמשך למצגת ה-Real World Performance של אינטל על עדיפות מעבדי החברה.
המצגת של אינטל מתרכזת בעיקר בהשוואת מעבד ה-Core i5-1335U העדכני של החברה למעבד ה-Ryzen 5 7520U של AMD ש"אי אפשר לבטוח כי זהו מעבד עדכני" לדבריה של אינטל מאחר שהמעבד שהושק ב-2022 כפתרון לשוק הנמוך מתבסס על ארכיטקטורת Zen 2 מ-2019 כפי שאינטל מדגישה, אך ללא התייחסות לליבת ה-RDNA 2 הגרפית ששולבה בו והמעבר מייצור 7nm ל-6nm.
במצגת המלאה (קישור ל-PDF) אינטל מציגה את ארבעת "אמיתות הליבה" של החברה:
- אמת ליבה #1 – מעבד ה-Ryzen 5 7520U מתבסס על ארכיטקטורת Zen 2 ישנה מ-2019.
- אמת ליבה #2 – AMD מחביאה באופן גלוי את הארכיטקטורה הישנה.
- אמת ליבה #3 – העתיד של החינוך והלמידה תלוי בטכנולוגיה עדכנית.
- אמת ליבה #4 – לא כל הליבות נותנות את ביצועים כוללים זהים.
שתי הטענות הראשונות של אינטל מתייחסות לאותה הבעיה, כאשר יש להודות שתצורת השמות של AMD אכן יוצרת לא מעט בלבול בקרב משתמשים.
כפי שאינטל מנסה לטעון, "המשתמש הממוצע" ישים לב רק לספרה הראשונה בשם המעבד ויחשוב שהוא רוכש מעבד עדכני, דבר שנובע ממודל השמות אותו הציגה AMD ב-2022.
סדרת מעבדי ה-Ryzen 7000 הניידים אכן מגיעה ב-5 תצורות שונות, החל מליבות Zen 2 ישנות ועד Zen 4 וליבות גרפיות Vega עד RDNA 3:
- Ryzen 7045HX – ליבת Zen 4 בייצור 5nm וליבת RDNA 2 גרפית.
- Ryzen 7040HS – ליבת Zen 4 בייצור 4nm וליבת RDNA 3 גרפית.
- Ryzen 7035 – ליבת +Zen 3 בייצור 6nm וליבת RDNA 2 גרפית.
- Ryzen 7030 – ליבת Zen 3 בייצור 7nm וליבת Vega גרפית.
- Ryzen 7020 – ליבת Zen 2 בייצור 6nm וליבת RDNA 2 גרפית.
כאן יש להזכיר כי מעבדי ה-Raptor Lake Refresh מהדור ה-14 של אינטל גם הם רענון גרסה בלבד של ה-Raptor Lake מהדור ה-13, כך שמשתמש שרואה את ה-14 בתחילת דגם המעבד יחשוב שהוא רוכש מעבד חדש יותר, אך יקבל בסוף רענון של הדור הקודם בלבד.
לא כל הליבות נותנות ביצועים דומים
נעדיף לדלג על "אמת ליבה #3", המתייחסת לנושא הלימודים והחינוך, ולקפוץ ישירות לאמרה המעניינת למדי ב"אמת ליבה #4", לפיה לא כול הליבות מספקות ביצועים דומים, משפט מעניין למדי מצד חברה המשתמשת בעיצוב ליבות היברידי המשלב בין ליבות ביצועים (P) וליבות יעילות (E), כאשר מעבדי ה-Meteor Lake הוסיפו גם ליבות יעילות מאוד (LPE).
בעוד שאין ספק כי ליבות Zen 2 ישנות יותר יתנו ביצועים נמוכים יותר לעומת ליבות Zen 4 עדכנית יותר, אינטל שמה דגש על הביצועים הכללים שנוטים לטובת החברה, עם פחות דגש על הביצועים הגרפיים העדיפים לרוב של מעבדי AMD המשלבים ליבה גרפית יעודית.
המשפט הופך להיות מעניין עוד יותר כאשר מתייחסים לעובדה שסדרת מעבדי ה-Ryzen 8000 הבאה של AMD תשלב עיצוב היברידי, אך בניגוד לשני סוגי הליבות השונות של אינטל, מעבדי AMD משלבים למעשה ליבות בעלות ביצועי IPC זהים, אך בעיצוב מעט שונה עם השילוב בין ליבות Zen 4c ו-Zen 4.
אינטל ניצלה את מבנה השמות המבלבל של AMD על מנת ליצור מצגת שיווקית במיוחד, שנועדה לדחוף צרכנים לצד מעבדי אינטל החדשים יותר לעומת מעבדי ה-Ryzen שיכולים להתגלות כמבוססים על דורות קודמים.
עכשיו נשאלת השאלה היותר מעניינת – מה דעתכם על מצגת ה-Core Truths המלאה של אינטל (קישור ל-PDF)?
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.