גאדג’טי מסקר: Lenovo Yoga Pro 7i – נייד פרימיום לעידן ה-AI החדש

נייד Yoga Pro 7i (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד Yoga Pro 7i (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

לנובו (Lenovo) הצטרפה השנה לגל ניידי ה-AI החדש ששוטף את השוק עם נייד ה-Yoga Pro 7i, המוכר גם תחת השם Yoga Pro 7, נייד בעל מסך 14.5 אינץ’ שנועד לתת מענה למגוון רחב של שימושים, בדגש על יכולות AI בזכות מעבד ה-Core Ultra של אינטל, הכולל מאיץ NPU מובנה וכרטיס ARC גרפי מובנה וחזק למדי בהשוואה לדורות קודמים.

בין שלל ניידי לנובו שהושקו השנה ניתן למצוא את נייד ה-Yoga Book 9 (סקירה) הלא שגרתי בעל שני המסכים וגם את נייד ה-Yoga Pro 7i הסטנדרטי יותר מהדור התשיעי, שנועד להיות אחד מהפתרונות החדשים של החברה בעבור משתמשים המחפשים מחשב רב תכליתי. האם מדובר על פתרון איכותי בעבור המשתמש הממוצע? בדקנו.

נייד Yoga Pro 7i (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד Yoga Pro 7i (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Yoga Pro 7i

בדומה לכל נייד אחר, החלק הראשון ששמים לב אליו בנייד ה-Yoga של לנובו הוא מסך ה-14.5 אינץ’, כאשר החברה בחרה להשתמש במסך PureSight Pro עם פאנל IPS ברזולוציית 3K של 3072×1920, המצליח להציג איכות תמונה גבוהה באופן מפתיע בהשוואה למסכי OLED בהם אני נתקל לא פעם בניידים כיום, עם עמידה רשמית ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 ו-sRGB.

בעוד שלא מדובר על מסך גיימינג “יעודי”, הוא עדיין מציע תדר רענון של 120Hz המאפשר להשתמש בו לגיימינג מזדמן, כאשר הוא אף תומך במגע על אף שמדובר על פיצ’ר שאני לא מתחבר אליו באופן אישי לאור כמות טביעות האצבע שהמסך צובר בשימוש כזה, במיוחד לצד ההשתקפויות שניתן לראות עליו.

לבסוף ניתן למצוא בחלקו העליון מצלמת רשת ברזולוציית 1080p הממוקמת ב”בליטה” קטנה יחסית לשאר מסגרת המסך, דבר שהופך את האיזור לפתרון נוח לפתיחת המסך. בניגוד להרבה מניידי לנובו, לא קיים סוגר פיזי למצלמה, אלא רק כפתור כיבוי פיזי בצד הנייד.

Yoga Pro 7i – מסך בחוץ (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Yoga Pro 7i – מסך בחוץ (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

משתמשים חדי עין יוכלו לשים לב כי תצורת המקלדת אינה סטנדרטית בעבור השוק הישראלי, אך מדובר על הבדל ספציפי במקרה שלנו מאחר שמדובר על נייד שהגיע לסקירה מחו”ל, כאשר במקרה של נייד “ישראלי” תצורת המקלדת תהיה סטנדרטית יותר, אם כי חשוב לציין כי הנייד עדיין לא מגיע עם כפתור ה-Copiliot היעודי של מיקרוסופט.

המקלדת נוחה למדי לשימוש מלבד צמד מקשי החיצים הקטן למדי של “למעלה” ו”למטה”. המקלדת מגיעה עם תאורה אחורית בעלת שתי רמות תאורה ומשטח עכבר גדול התומך במחוות מגע, אם כי הוא מעט יותר מדי “קליקי” ורועש בלחיצה ממה שהייתי מעדיף באופן אישי.

משני צידי המקלדת ניתן למצוא את הרמקולים העליונים של הנייד, הכולל מערך שמע חזק ואיכותי למדי בהספק של 8W עם צמד וופרי 2W וצמד טוויטרים של 2W, המאפשרים להשתמש בנייד כפתרון לצפיה בסרטים או האזנה למוזיקה בדרכים.

Yoga Pro 7i - מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Yoga Pro 7i – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

הנייד מגיע עם כמות חיבורים סבירה ומגוונת, בניגוד להרבה ניידים המתעדפים חיבורי USB-C כיום:

  • צד ימין – חיבור USB-A, חיבור אוזניות 3.5 מ”מ משולב, כפתור הדלקה, כפתור כיבוי פיזי למצלמה.
  • צד שמאל – צמד חיבורי USB-C וחיבור HDMI.

בעוד שחיבור ה-USB-C הופך כיום לסטנדרט שימושי למדי עם אפשרות להעברת מידע, וידאו וטעינה עדיין טוב למצוא בניידים חיבור USB-A אחד לפחות וחיבור HDMI שמאפשרים לחבר אותו להתקנים “ישנים יותר” ללא צורך במתאמים.

כאן אפשר גם לראות את העיצוב המעוגל יחסית של צידי הנייד, אותם אנו רגילים למצוא בניידי היוגה של לנובו.

נייד ה-Yoga מגיע עם גוף מתכתי בגוון אפור כהה במקרה שלנו, כאשר גב הנייד מגיע בעיצוב נקי ומינימליסטי למדי עם לוגו Yoga גדול בחלק השמאלי העליון ולוגו לנובו קטן יותר בחלקו הימני התחתון, כאשר בחלק התחתון ניתן למצוא פתח איוורור גדול יחסית, עם צמד פתחים לרמקולים התחתונים של הנייד.

מבחני ביצועים

בדומה לניידים רבים אחרים, ה-Yoga 7 Pro החדש מתבסס על סדרת מעבדי ה-Core Ultra של אינטל המיועדים להיות פתרונות יעודיים לדור החדש של ניידי ה-AI השונים בזכות מאיץ ה-NPU המובנה עם ביצועים כוללים של עד 34TOPS, נתון לא מספק על מנת לעמוד בתקן ה-Copilot+ PC העדכני של מיקרוסופט, בניגוד למעבדי ה-Lunar Lake הבאים של אינטל, אך די והותר בשביל לתת בוסט לשימושי ה-AI השונים.

מפרט הנייד אותו סקרנו:

  • מעבדCore Ultra 7 155H (6P+8E+2LPE).
  • זיכרון – 32GB LPDDR5.
  • אחסון – 1TB SSD של SK hynix.
  • כרטיס מסך – Intel Arc Graphics.
  • מסך – מסך IPS בגודל 14.5 אינץ’ ביחס 16:10, רזולוציית 3072×1920, תדר 120Hz וטאץ’.
  • סוללה – 73WHr.
  • גודל – 326x227x15.6 ס”מ.
  • משקל – 1.49 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מקסימליים. לצורך מדידת הביצועים ה”כלליים”, הנייד נבדק במבחן הביצועים PCMark 10 בו קיבל ציון כללי של 7097.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף למבחן הביצועים הכללי, בוצעו בדיקות ביצועים למעבד, כרטיס מסך, כונן ה-SSD וביצועי AI:

  • מעבד – מבחן הGeekBench מעבד ה-Core Ultra 7 155H הציג ניקוד של 2430 לביצועי ליבה בודדת ו-13059 לריבוי ליבות.
  • כרטיס מסך – מבחן 3DMark הצליח כרטיס ה-ARC המובנה להציג ניקוד של 4133 במבחן ה-Time Spy.
  • כונן SSD – מבחן AS SSD הציג ה-SSD ציון כללי של 5283, מהירות קריאה של כ~5.35GB/s וכתיבה של כ~3.25GB/s.

מאחר שמדובר על מחשב יעודי ל-AI בחרנו להריץ עליו גם צמד בדיקות יעודיות במבחן ה-Procyon AI של UL המפתחת גם את מבחני ה-PCmark ו-3Dmark בהם אנו משתמשים באופן קבוע, עם ציון של 109 במחולל Stable Diffusion 1.5 ו-276 בראיית מכונה.

עד כמה הציון הזה טוב? זו שאלה שקשה לענות עליה בשלב זה לאור העבודה כי ניידי AI הם דבר חדש יחסית בשוק, אך החלק החשוב בנושא זה הוא האפשרות של הניידים לבצע פעולות יעודיות באופן מקומי במקום להסתמך על שרתים מרוחקים ומחשוב ענן בזכות ה-NPU המובנה.

בסופו של דבר, מעבד ה-Core Ultra של אינטל מציע פתרון מקיף בעבור כלל השימושים כיום בזכות עוצמת עיבוד גבוהה, לצד כרטיס ARC גרפי, שאולי לא יתחרה באופן ישיר עם כרטיסי מסך יעודיים כמו GeForce או Radeon, אך יספק עוצמה סבירה לגיימינג קל, במיוחד בהשוואה לדור הקודם של הכרטיסים המובנים, אליהם מצטרף בדור הנוכחי גם NPU יעודי המאפשר לפנות משאבים לשימושים אחרים.

לבסוף, מבחינת זמן השימוש בנייד, שילוב של מעבד Core Ultra הכוללת ליבות חסכוניות במיוחד וסוללת 73WHr מאפשר לנייד להציע זמן שימוש טוב למדי של 9~10 שעות, דבר שתלוי כמובן באופן השימוש בנייד עצמו.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Yoga Pro 7i

נייד ה-Yoga Pro 7i מגיע על מנת לתת מענה לעידן ניידי ה-AI, אך בסופו של דבר מדובר על נייד פרימיום איכותי מבית לנובו, המציע שילוב בין איכות בניה גבוהה ומסך 14.5 אינץ’ איכותי ומפתיע למדי ברזולוציית 3K ומערך שמע חזק המאפשר להשתמש בו כפתרון לצריכת מדיה.

לצד זאת ישנה היכולת לשחק בו באופן מזדמן במשחקים לא כבדים מדי בזכות מעבד ה-Core Ultra, הכולל כרטיס ARC גרפי וגם ליבת NPU יעודית.

בסיכומו של דבר, נייד ה-Yoga Pro 7i מהווה פתרון מעולה ולא יקר מידי יחסית למפרט הטכני שלו ומצליח לענות על מגוון רחב של צרכים בעבור משתמשים רבים, עם דגש על תחום ה-AI, שיהפוך להיות נפוץ יותר ויותר בתקופה הקרובה.

נייד ה-Yoga Pro 7i של לנובו זמין למכירה בארץ במחיר של כ~7,700 ש”ח לתצורה שסקרנו.

מה אהבנו?

  • מסך IPS 3K איכותי.
  • איכות שמע.
  • איכות בניה.
  • משקל נמוך (יחסית).
  • מגוון חיבורים.
  • ביצועים טובים.

ומה פחות?

  • מסך חלק שתופס טביעות אצבע.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים