גאדג’טי מסקר: Nothing Ear (Open) – לא אוזניות ה-TWS שאתם מכירים

אוזניות ה-Nothing Ear (Open) (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) אוזניות ה-Nothing Ear (Open) (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

חברת Nothing הצטרפה לטרנד האוזניות האלחוטיות בעיצוב "פתוח" עם אוזניות ה-Nothing Ear (Open) אותן יצא לנו לסקור הפעם, אוזניות קליפס היושבות מחוץ לאוזן על מנת לאפשר ללובש להיות מודע לסביבה שלו.

אוזניות בעיצוב "פתוח" מגיעות כסיבוב של 180 מעלות בהשוואה לטרנד סינון הרעשים השולט בתחום בשנים האחרונות, כאשר יותר ויותר משתמשים מעדיפים להמשיך ולשמור על מודעות לסביבה תוך כדי שהם נהנים ממוזיקה, דבר שימושי בין השאר גם לספורטאים.

אוזניות ה-Nothing Ear (Open) הצטרפו לליין הולך וגדל של אוזניות Nothing' בהן ה-Ear (1) (סקירה), Ear (2) (סקירה) וה-Ear שהוכרזו מוקדם יותר השנה כדור השלישי של החברה על אף החוסר בספרה 3.

אוזניות ה-Nothing Ear (Open) (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
אוזניות ה-Nothing Ear (Open) (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב על ה-Nothing Ear (Open)

אוזניות ה-Ear (Open) מגיעות בעיצוב דומה לאוזניות קליפס קלאסיות היושבות מסביב לאוזן של המשתמש, כאשר בחלק הקדמי ניתן למצוא את הדרייבר היושב במארז שקוף המגיע עם הכיתוב Nothing ומציג את המבנה הפנימי של האוזניה.

החברה קוראת לעיצוב הזה OWS (ר”ת open wearable stereo), כאשר בחלק האחורי ניתן למצוא חלק מתכתי בו נמצאת הסוללה של האוזניות וזרוע סיליקונית גמישה המחברת בין שני החלקים ומאפשרת לאוזניות לשבת בצורה מאובטחת על האוזן של המשתמש, דבר ההופך אותן למתאימות גם לפעילות ספורטיבית.

  • טיפ לימים הקרים, תחזיקו את החלק המתכתי כמה שניות לפני שאתם מרכיבים את האוזניות, הוא נהיה קר.
Ear (Open) - מבט קדמי ואחורי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Ear (Open) – מבט קדמי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט קרוב יותר על האוזניות מראה לנו נקודת צבע שונה בין שתי האוזניות, אדום לאוזניה הימנית ולבן לאוזניה השמאלית, כאשר בחלק השני ההפוך ניתן לראות את פתח דרייבר ה-14.2 מ"מ, המגיע עם ציפוי טיטניום המספק איכות שמע טובה עליה נרחיב בהמשך. לבסוף, אפשר לראות גם את צמד נקודות המגע המשמשות לטעינה של האוזניות במארז.

Ear (Open) - מבט קדמי ואחורי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Ear (Open) – מבט קדמי ואחורי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מארז הנשיאה והטעינה

בעוד שאני אוהב את עיצוב האוזניות, אני חייב להודות שפחות התחברתי לעיצוב מארז הנשיאה שלהן, אשר בנוי בצורה טובה למדי עם מכסה שקוף שמאפשר לראות את האוזניות בתוך המארז.

  • יש לציין כי המכסה הספיק לצבור לא מעט שריטות במהלך השבועות בהם השתמשתי באוזניות, דבר שלא פוגע בשימוש, אך זה פחות אסתטי.

הבעיה הגדולה ביותר מבחינתי היא רוחב המארז. בעוד ש-Nothing מתהדרת בעובי מארז של 19 מ"מ בלבד, אני הייתי אומר שהוא רחב למדי ברוחב של 125.9 מ"מ, ההופך אותו להרבה פחות נוח לנשיאה בכיס, דבר שלא מפריע יותר מדי אם לוקחים את האוזניות בתיק למשל.

בתוך המארז ניתן לראות את מקום האחסון של האוזניות בצורה ברורה עם נקודת צבע בהתאם לאוזניה (אדום = ימין / לבן = שמאל), כפתור פיזי בודד שנועד לחיבור ידני של האוזניות ונורית לד המאירה המאירה בלבן או באדום כאשר הסוללה המובנית נמוכה מ-30%, כאשר במקרה זה יש להטעין אותן באמצעות מחבר ה-USB-C בחלק האחורי של המארז.

Ear (Open) - מארז נשיאה (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Ear (Open) – מארז נשיאה (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מפרט טכני Nothing Ear (Open)

  • דרייברים – 14.2 מ”מ.
  • סוללה – 8 שעות בטעינה בודדת ו-30 שעות עם מארז הטעינה.
  • טעינה – חוטית USB-C.
  • טעינה מהירה – שעתיים שימוש בטעינה של 10 דקות.
  • קישורית – Bluetooth 5.3 עם תמיכה ב-SBC/AAC בלבד.
  • תקני עמידות – עמידות במים ואבק IP54 (אוזניות ומארז).
  • משקל – 8.1 גרם אוזניות ו-63.8 גרם מארז.

המפרט של אוזניות ה-Ear (Open) בסיסי למדי עם קישוריות Bluetooth 5.3 המגיעה עם תמיכה בקודקי ה-AAC ו-SBC ולא בקודקי שמע איכותיים ומתקדמים יותר.

האוזניות תומכות בנוסף בחיבור לשני מכשירים בו זמנית (Multipoint) וחיבור Fast Pair מהיר למכשירי אנדרואיד ו-Swift Pair למחשבי ווינדוס.

חווית שימוש ב-Nothing Ear (Open)

כמי שנוהג להשתמש לרוב באוזניות TWS רגילות קשה לי לתאר בצורה טובה את חווית השמע באוזניות פתוחות דוגמת ה-Ear (Open). ניתן להשוות זאת להאזנה למוזיקה מרמקולים שנמצאים ליד האוזן – שומעים את המוזיקה, אך גם דברים אחרים ברקע אותם אוזניות רגילות משתיקות.

איכות השמע טובה כאשר מתחשבים בעיצוב הפתוח שלהן, ללא אטימה שתאפשר לדרייבר ה-14.2 מ"מ שלהן לממש את כל הפוטנציאל שלו, דבר שאפשר לשמוע אם מצמידים את האוזניה לאוזן. ובכל זאת, האיכות טובה למדי, עם באס שמורגש היטב אותו, ניתן להגדיר ולהתאים דרך האפליקציה שלהן.

באופן מפתיע, על אף העיצוב הפתוח של האוזניות, זליגת השמע שלהן נמוכה, כך שאנשים שנמצאו קרוב אלי באופן יחסי לא שמעו משהו ספציפי, אלא תיארו זאת יותר כרעש רקע קל. בנוסף, איכות השיחות עם האוזניות עצמן הייתה טובה, כאשר הצד השני תיאר ששמע אותי טובה גם בסביבה פחות שקטה.

התפעול של האוזניות באמצעות צביטה נשמע נוח, אך בפועל פחות התחברתי אליו בהשוואה למגע רגיל באוזניות TWS אחרות שאני משתמש בהן, כאשר לפעמים האוזניות פספסו צביטה וגרמו לי לבצע פעולה אחרת מזו לה התכוונתי, דבר שאני מניח שהיה משתפר בשימוש לאורך זמן.

לבסוף צריך לדבר על זמן הסוללה של האוזניות. באופן רשמי ה-Ear (Open) מציעות עד 8 שעות שימוש בטעינה אחת ועד 30 שעות שימוש עם המארז שלהן, טענה שאני יכול לאשר עם זמן שימוש ממוצע כללי של כשבוע ימים עד שהמארז היה מודיע לי כי הסוללה שלו ירדה מ-30%.

אפליקציית Nothing X

השליטה באוזניות ה-Ear (Open) מבוצעת באמצעות אפליקציית ה-Nothing X (אנדרואיד/iOS) היעודית של החברה המגיעה בשפה עברית מלאה ומאפשרת לשלוט על הפיצ'רים וההגדרות השונות של האוזניות.

האפליקציה בסיסית, אך נוחה ופשוטה לשימוש עם תצוגת מצב סוללה במסך הראשי, אפשרות להגדיר את פעולות הצביטה השונות בכל אוזניה, לבצע עדכון קושחה ושינוי האקוולייזר של האוזניות לאחד ממצבי השמע המוגדרים מראש או הגדרה ידנית מלאה.

אפליקציית ה-Nothing X
אפליקציית ה-Nothing X

השורה התחתונה – Nothing Ear (Open)

קשה לסכם את חווית השימוש באוזניות ה-Nothing Ear (Open) בצורה טובה בהתייחס לעובדה הפשוטה כי מדובר על זוג האוזניות הפתוח הראשון אותו יצא לי לנסות ולא מדובר על אוזניית TWS סטנדרטית, אך אני אנסה לעשות זאת בכל מקרה.

אוזניות ה-Ear (Open) נוחות מאוד לשימוש ממושך עם עיצוב הקליפס שלהן היושב מסביב לאוזן, בצירוף המשקל הנמוך של 8.1 גרם והעובדה הפשוטה כי הן יושבות בצורה מאובטחת מחוץ לאוזן ולא "תקועות" בתעלת האוזן שלי.

השמע באוזניות טוב אך רחוק מלהיות מצויין ואת זה צריך לייחס לעובדה הפשוטה כי מדובר על אוזניות פתוחות. החוסר באטימה בין האוזניה לאוזן מביא איתו את האפשרות להיות מודע לסביבה, אך מוריד גם מוריד מחווית השמע, כאשר במקרה זה לא מדובר על באג אלא בפיצ'ר של העיצוב הפתוח.

בסופו של דבר, אם אתם מחפשים אוזניה בעיצוב פתוח לספורט או לשימוש יומיומי שתאפשר לכם להמשיך להיות מודעים לסביבה, ה-Ear (Open) של Nothing מספקות פתרון טוב עם עיצוב שקוף מעניין, איכות שמע טובה וזמן סוללה מעולה.

אוזניות ה-Nothine Ear (open) זמינות למכירה בארץ במחיר של 679 ש"ח.

מה אהבנו?

  • איכות שמע טובה.
  • זליגת שמע נמוכה.
  • איכות שיחה מפתיעה לטובה.
  • נוחות לשימוש ממושך.
  • עיצוב האוזניות ומארז הנשיאה.
  • זמן סוללה מעולה.
  • עמידות למים ואבק IP54.

ומה לא?

  • שימוש ב"צביטה" לתפעול האוזניות.
  • מארז הנשיאה (באופן אישי).
  • מחיר.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים