לאחרונה אנו שומעים ולפעמים גם רואים דגש גדול יותר של יצרניות סמארטפונים על דקיקות המכשירים אותם הן מציעות. זה החל דווקא מהמכשירים המתקפלים, עבורם כנראה ישנה סיבה טובה יותר לצמצום העובי בשל גודלם הענק ומשקלם הכבד, אך כעת אנו רואים את הטרנד מתפתח גם לכיוון מכשירים סטנדרטיים יותר.
חלק מהמתקפלים הדקיקים שראינו לאחרונה כוללים את ה-Mate X6 של וואווי בעובי של 4.6 מ"מ (במצב פתוח) ואת ה-X Fold 3 Pro של Vivo בעובי של 5.2 מ"מ.
לא רק מתקפלים: עוד מכשירים דקים בדרך..
אך לא רק המכשירים המתקפלים צפויים לזכות להמשך הפיכתם לדקים יותר. לאחרונה הציגה סמסונג הצצה ראשונה ל-Galaxy S25 Edge, שאמור להיות גרסה חדשה לדגמי סדרת הגלקסי S25 שהושקו לאחרונה, רק דקה הרבה יותר. אגב גם בסדרת הגלקסי S25 צמצמה סמסונג את הממדים, וזו לא הפעם הראשונה.
אפל גם היא עתידה להציג מכשיר דקיק משלה, זה זכה לשם iPhone Air, בשל ההקבלה למחשבי ה-Macbook Air, אלו הושקו במקור כגרסאות דקיקות במיוחד של מחשבי המקבוק של אפל אי שם ב-2008 (זה גם היה המקבוק הראשון שלי).
נדמה כי הטרנד של המכשירים הדקים הוא הצעד הבא של שחקניות הסמארטפונים, להן אין כבר המון לחדש לנו בצד החומרה, כאשר הן נשענות יותר ויותר על צד התוכנה ומקדמות במיוחד את יכולות ה-AI, שאט אט הופכות משמעותיות יותר במכשירים שלהן.
אבל הטרנד של המכשירים הדקים הוא ממש לא חדש..
קצת היסטוריה על מכשירים דקים
שוק הסמארטפונים ידע הרבה טרנדים לאורך השנים, וזה מובן, בכל זאת מדובר במוצרים שהחלו את דרכם פחות או יותר עם האייפון שהוצג ב-2007.
לאורך השנים יכולנו למצוא מרדף מתמשך מצידן של יצרניות הסמארטפונים אחר מה שיתפוס את עיניהם של הלקוחות, כמו למשל מסכים גדולים, ואזכיר למי ששכח או לא שמע – פעם סמארטפונים עם מסך בגודל שעלה על 6 אינץ' נקראו "פאבלטים", בשל המסך הגדול שהתקרב לגודל המסכים בטאבלטים, מושג שהיום נשמע מעט מיותר כשמרבית המכשירים כבר קרובים יותר לגודל של 7 אינץ', ו-6 אינץ' נחשב "קומפקטי". איך הזמן טס, אה?
ההישגים שמציגות ועתידות להציג כעת יצרניות הסמארטפונים הם כבר לא כל כך חדשים.
את הטרנד הזה ראינו עוד סביב 2013, אז הייתה תחרות גדולה על הדקיקות של הטלפונים, זו החלה אולי מצידן של השחקניות הגדולות בשוק, אך הגיעה במהרה למיצוי על ידי השחקניות הסיניות (מה שקורה גם עכשיו עם המתקפלים של אותן יצרניות).
כמה מהשמות הגדולים בתחום הסמארטפונים הדקיקים כללו את Huawei, Sony, OPPO, Gionee, Coolpad ואחרות, כאשר הטרנד החל בניסיון לרדת תחילה מרף ה-7 מ"מ, המשיך לאחר מכן מתחת לרף 6 המ"מ וסיים מתחת ל-5 מ"מ, לשם גם חותרות היצרניות כעת.
רשימת הסמארטפונים הדקים
הנה כמה מהמכשירים הבולטים שכתבנו עליהם בעבר כחלק מטרנד ה"דקים ביותר":
- Sony Xperia Z Ultra (יוני, 2013) – בעובי של 6.5 מ"מ הוא נחשב למכשיר הגדול והדק ביותר בזמנו, עם מסך 6.44 אינץ'.
- Huawei Ascend P6 (יוני, 2013) – בעובי של 6.18 מ"מ הוא הצליח מצד אחד לקטוף בזמנו את תואר "הדק ביותר", אך המסך שלו גם היה קטן משמעותית – 4.7 אינץ' בלבד! (הייתם קונים כזה היום?)
- UMEOX X5 (יוני, 2013 – כן! חודש חזקים לדקיקים) – כנראה הראשון לחצות את רף 6 המ"מ והגיע לעובי של 5.6 מ"מ, אחרת כנראה שמעולם לא היינו מזכירים אותו.
- Gionee Elife S5.5 (פברואר, 2014) – הגיע בעובי של 5.55 מ"מ עם מסך בגודל 5 אינץ'
- OPPO R5 (אוקטובר 2014) – הגיע בעובי של 4.85 מ"מ עם מסך 5.2 אינץ', אשר לפי החברה היה בעל הבהירות הטובה ביותר, ההשתקפות הנמוכה ביותר ודיוק צבעים גבוה.
- VIVO X5 Max (דצמבר, 2014) – הגיע בעובי של 4.75 מ"מ עם מסך 5.5 אינץ'.
- Coolpad Ivvi K1 (פברואר, 2015) – הגיע בעובי של 4.7 מ"מ עם מסך 4.7 אינץ'.
- Gionee Elife S7 (פברואר, 2015) – הגיע בעובי של 4.6 מ"מ.
השיא יישבר?
שיאים הופכים מעט לא רלוונטים כשמתחילים לעוות את התוצאות. במשך השנים, ולאחר התחרות הגדולה על הסמארטפון הדקיק ביותר בין 2013-2015, חברות החלו להוסיף פקטורים נוספים למשוואה כמו "סמארטפון ה-5G הדק ביותר".
בעוד כשבוע, ב-20.2.2025, צפויה חברת OPPO להציג את ה-Find N5 המתקפל עם עובי של 4.2 מ"מ בלבד (במצב פתוח), זאת לעומת עובי של 5.8 מ"מ בו הגיע דגם ה-Find N3 בסוף 2023.
זה כנראה יהיה הסמארטפון הדק ביותר שראינו עד כה (אם שמעתם על אחד אחר תגידו), אבל יש לזכור כי במקרה של מכשירים מתקפלים, עוביו יהיה קרוב יותר לזה של סמארטפון רגיל כשהוא במצב סגור – ועדיין, זה נשמע ממש טוב לסמארטפון מתקפל.
אז האם הטרנד של הסמארטפונים הדקים יתפוס תאוצה מחודשת? נחכה ונראה. בסוף זה הכל תלוי בנו, והאם אנחנו בכלל מחפשים כזה דבר. ומה אתכם?
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.