אפל וקוואלקום חותמות על הסכם פטנטים ונוטשות את כל התביעות

iPhone XS Max (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי) iPhone XS Max (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

לאחר מאבק ארוך שנים שנערך הן בבתי המשפט והן בזירה הציבורית, הודיעו אמש (ג', 16.4) אפל וקוואלקום כי הגיעו להבנות בנושאי המחלוקת שנגעו לשימוש בפטנטים של קוואלקום במוצריה של אפל וחתמו על הסכם פטנטים ואספקת שבבים ארוכי שנים ולנטישת כל התביעות שהציבו השתיים זו נגד זו בשנים האחרונות.

ההסכם בין שתי החברות כולל הסכם פטנטים לתקופה בת שש שנים, עם אפשרות להערכה לשנתיים נוספות לאחר מכן וכן הסכם ארוך טווח לאספקת שבבים מצידה של קוואלקום, בהם ייעשה שימוש במכשיריה של אפל. בנוסף, שתי החברות ינטשו את המחלוקות בגינן הוגשו תביעות בבתי המשפט עד כה ועל כך תוסיף אפל תשלום בסכום לא ידוע שיועבר לידיה של קוואלקום.

בעקבות ההודעה על ההסכם עלתה אתמול מניית חברת קוואלקום בלמעלה מ-23% עם סיום המסחר בבורסת הנאסד"ק. העליה הגיעה לאחר שחשפה קוואלקום הערכה כי הרווח למניה (EPS) של החברה יעלה בכ-2 דולרים בעקבות ההסכם לאספקת השבבים לאפל.

שנתיים של סכסוכים

מלחמת הפטנטים בין אפל וקוואלקום החלה עוד ב-2017, אז הגישה אפל תביעה על סך כמיליארד דולרים כנגד קוואלקום בטענה כי האחרונה פעלה לא כשורה כשגבתה סכומי כסף גבוהים על טכנולוגיות שלא היו קשורות אליה. התביעה של אפל לא הייתה היחידה הנוגעת לנושא זה, כאשר גם  רשות התקשורת האמריקנית הגישה תביעה נגד קוואלקום בגין הפרה של חוקי הגבלים עסקיים.

קוואלקום, מצידה, ניסתה לחסום את פעילויות המכירה של מכשיריה של אפל, בראשם דגמי האייפון השונים, באמצעות פנייה לערכאות משפטיות בעולם, כאשר כעת, עם פתיחתו של המשפט בין השתיים, הגיע הדיווח על הסכם הפשרה.

הסכם הפשרה בין שתי החברות מותיר לא מעט מידע שיוותר נסתר ולא ייחשף בבתי המשפט, וזוהי כנראה לפחות אחת מהסיבות שהובילו את אפל וקוואלקום להגיע לפשרה. ההסכם לא חושף את גובה התמלוגים שתשלם אפל לקוואלקום וגם לא את גובה התמלוגים ששילמה לה בעבר, ומכאן שלא נדע גם את גובה הפשרה של כל צד.

אינטל בחוץ, קוואלקום בפנים

מה שההסכם רומז לנו בכל זאת הוא המשך השימוש של אפל במודמים של קוואלקום, אלו צפויים להגיע גם למכשירי האייפון התומכים בדור החמישי (5G) מאוחר יותר השנה ואפילו בשנה שלאחר מכן. את הדברים מאשרת גם אינטל, שהודיעה באופן רשמי כי תצא מתחום המודמים לטלפונים תומכי רשתות הדור החמישי.

אינטל וקוואלקום התחרו ביניהן על ליבה של אפל בתחום המודמים לטלפונים התומכים ברשתות 5G. בשנה שעברה רמזה קוואלקום כי אפל מתכננת לעבור לשימוש במודמים של אינטל, במקום באלו שלה, ובשלב מאוחר יותר אף האשימה את אפל בגניבת סודות מסחריים והעברתם לאינטל, על מנת שהאחרונה תוכל לשפר את מוצריה על בסיס הניסיון עם המוצרים של קוואלקום.

בהודעה של אינטל נמסר כי זו תחדול מפיתוח מודמים לרשתות 5G לסמארטפונים כולל גם מוצרים שתכננה החברה לשנת 2020, אולם יצרנית השבבים תמשיך בפיתוח מודמים עבור מוצרי האינטרנט של הדברים, מחשבים ומוצרים נוספים. זוהי לא הפעם הראשונה בה מוותרת אינטל על מוצרים המיועדים לשוק הסמארטפונים. עוד בשנת 2016 הודיעה החברה על הפסקת הפיתוח של פלטפורמות העיבוד Atom שהתחרו בפלטפורמות ה-Snapdragon של קוואלקום.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים