אם פעם היה קשה למצוא אוזניות נטולות חוטים (TWS) שנשמעות טוב, מסננות רעשים וגם דואגות לדרכי תפעול נוחות ומצליחות לעשות את זה במחיר שלא עובר את ה-1000 שקלים, הרי שהיום התחרות בתחום היא גדולה מתמיד וזה מוביל חברות גדולות כקטנות להציג שיפורים מדור לדור, לשמור על מחירים שפויים יותר גם בדרגות הגבוהות ובעיקר להקשיב למה שהצרכנים רוצים.
בג'אברה ריעננו לאחרונה את השורות בכל הנוגע לסדרות האוזניות והציגו הפרדה ברורה בין הדגמים. עכשיו נוכל למצוא את סדרת ה-Jabra Elite 3 הזולה יותר, את ה-Elite 7 שעומדת איפשהו באמצע ואת השריד של הדור ה"ישן", ה-Jabra Elite 85t בנות השנה, שעדיין אינן כה ישנות. הבלבול בין הדגמים עדיין קיים, ואם נעשה קצת סדר, אז ה-Jabra Elite 7 Pro בהן נתמקד בסקירה זו עומדות איפשהו בין ה-75t מ-2019 ל-85t מ-2020.
מה בקופסה?
- אוזניות TWS מדגם Jabra Elite 7 Pro
- קופסה נטענת לאחסון וטעינה של האוזניות עם חיבור USB-C
- כבל USB-C ל-USB A לטעינה
- מתאמי סיליקון לאוזניים ב-3 גדלים (כולל המתאם שקיים על האוזניות)
- חוברת הדרכה
הפעלה ראשונה ושימוש שוטף
כמו בדגמים אחרים של אוזניות מבית ג'אברה, גם כאן הצימוד פשוט למדי ודורש רק זיהוי דרך תפריט הבלוטות' במכשיר, ובמידה והאוזניות כבר חוברו למכשיר קודם ותרצו לחבר אותן לאחד נוסף, יש לבצע לחיצה ארוכה (עד 3 שניות) על הכפתור בשתי האוזניות עד כניסה למצב צימוד, שיציג אור כחול מהבהב.
לאחר הצימוד נכנסת לפעולה האפליקציה, אך עוד לפני שתחברו את האוזניות למכשיר ניתן לפתוח את האפליקציה שתדריך אתכם בצעדים לצימוד הראשוני וגם תאפשר פעולות נוספות לאחר מכן. בג'אברה מציגים תפריטים שיאפשרו לכם לעבור על סדר פעולות להגדרות שונות של האוזניות כמו עוזרת קולית, התאמה של סינון הרעשים ועוד, את אלו תוכלו לבצע כחלק מההגדרה הראשונית, אך ניתן גם לחזור להגדרות אלו בנפרד בהמשך.
ג'אברה היא עדיין בין החברות הבודדות שלא עברו למשטחי מגע לביצוע פעולות באוזניות והיא ממשיכה להשתמש בכפתורים פיזיים בכל אוזניה. החברה שיפרה את הלחיצות בשנים האחרונות, כך שלא נדרשת לחיצה חזקה מידי שדוחפת את האוזניה לתוך האוזן בכל ביצוע פעולה, אך זה עדיין עשוי להפריע מעט בהשוואה לשימוש במשטחי מגע. יחד עם זאת, זיהוי פעולת הלחיצה ברור משמעותית בהשוואה לנגיעה במשטחי המגע, גם אלו השתפרו לאחרונה באופן ניכר, אך עדיין אינם מציגים ביצועים מדויקים כמו שמציע כפתור אמיתי.
מבנה האוזניות קומפקטי ולאחר התאמת כיסוי הסיליקון המתאים הן נוחות באוזניים גם בזמני שימוש ארוכים יותר. הן מציעות עמידות בפני מים ואבק תחת תקן IP57 (עומק של עד 1 מטר למשך עד 30 דקות), מה שהופך אותן למתאימות לשימוש גם במהלך אימוני ספורט.
האפליקציה
אחד היתרונות הגדולים עבור האוזניות של ג'אברה נמצא באפליקציית +Sound שפיתחה החברה, זו זמינה עבור מכשירי אנדרואיד ו-iOS. מעבר לעדכוני קושחה לאוזניות, דרך האפליקציה ניתן לבצע כמעט כל פעולה הדרושה בשימוש שוטף. תוכלו לצפות במצב הסוללה של האוזניות וגם של קופסת הטעינה כדי לדעת מתי עליכם להטעין אותה מחדש, תוכלו לבחור בין מצבי האזנה שונים, עם אפשרות "האזנה לסביבה" או "ביטול רעשים" (ANC), כאשר בשני המקרים תוכלו להגדיר את רמת סינון הרעשים או ההאזנה לסביבה על פי הטעם האישי שלכם. בג'אברה אף מאפשרים לעבור מבחן שמיעה שיעזור לכם להתאים את רמת סינון הרעשים אליכם באופן אישי.
התאמת השמע לטעם האישי ניתנת לשינוי דרך האפליקציה בשתי דרכים נוספות:
- הגדרה אוטומטית מהירה – ניתן לבחור את הגדרות השמע לפי קטגוריות שהוגדרו מראש כמו "הגברת באס", "דגש על דיבור" ועוד.
- הגדרה ידנית עם אקוולייזר – הגדירו באופן ידני את הגדרות השמע לבאסים, מידים וטרבל.
דרך האפליקציה ניתן גם לבצע התאמה של מתאמי הסיליקון הנכונים ביותר עבורכם. האפליקציה תזהה את רמת האטימות של האוזניות באוזניים ותנסה לעזור בהתאמה טובה יותר. בנוסף, ניתן להשתמש באפליקציה גם כדי לאתר את האוזניות במידה ואינכם זוכרים היכן שמתם אותן וקיימת אפשרות לשינוי הפעולות שיבוצעו בלחיצה על הכפתורים באוזניות, אם כי במקרה זה מאפשרת החברה הגדרות רק על פי אופן שימוש (האזנה למדיה, שיחות) ולא הגדרה ידנית לחלוטין של כל פעולת כפתור.
טעינה וחיי סוללה
חיי הסוללה המוצהרים על ידי ג’אברה עבור האוזניות עומדים על עד 8 שעות בטעינה אחת של האוזניות ועד 30 שעות בסה”כ יחד עם מארז הטעינה כאשר מצב סינון הרעשים פעיל, ועד 6 שעות לביצוע שיחות. המספרים בפועל די דומים להצהרות החברה, כאשר בשימוש באוזניות בעוצמת ווליום של כ-70% בממוצע, הצלחתי לקבל כ-8 שעות שימוש על כל טעינה באמצעות מארז הטעינה. יש לציין כי זמן הסוללה תלוי בסופו של דבר בדרך בה תשתמשו באוזניות, כאשר עוצמות שמע גבוהות יותר, שימוש לשיחות או רמה גבוהה יותר של סינון רעשים ידרשו יותר מהסוללה. בנוסף, קיימת אפשרות תמיכה בטעינה מהירה, שתקנה כשעה של שימוש בטעינה של 5 דקות.
איכות השמע
דגם ה-Jabra Elite 7 Pro מגיע עם דרייברי 6 מ”מ, בדומה לדגם ה-Jabra Elite 75t אותו הוא מחליף וגם ל-Jabra Elite 3 החדשות יותר, אשר בשונה מהן, הוא אינו תומך בקודק ה-aptX של קוואלקום ומשתמש במקום ב-AAC להעברת אודיו. עוצמת השמע גבוהה, ואציין גם בסקירה זו פעם נוספת את נושא המנעד, מאחר ורבים מכם פנו אלינו בנושא לאחר פרסום הסקירה הקודמת. קיימים מכשירי טלפון מגוונים בשוק ובעוד במכשירי אייפון מצאתי עוצמת שמע גבוהה מאוד, וכך גם במכשיריה של סמסונג ובדגמי דגל של שיאומי וחברות רבות נוספות, במכשירי שוק ביניים כמו ה-Poco X3 GT או ה-Realme GT Master Edition העוצמה הגבוהה ביותר אינה מרשימה באותה מידע. זה לא בהכרח גורע מהעוצמה של האוזניות, שכן זו גבוהה בהשוואה לרבות בשוק, והדבר נוגע למכשיר אליו תחברו את האוזניות.
בשונה מדגם ה-Jabra Elite 3, בדגם ה-Elite 7 Pro המתקדם יותר ניתן למצוא סינון רעשים אקטיבי, את זה ניתן לכוון על פי דרישה, כאשר קיימת אפשרות דומה גם עבור מצב ההאזנה לסביבה. כפי שהזכרתי בסקירות קודמות, סינון הרעשים הפסיבי הפך טוב יותר בשנה האחרונה, אך עדיין קיים שיפור מסוים בהפעלת סינון הרעשים האקטיבי, בעיקר במקומות רועשים יותר, אם כי בג'אברה כבר הספיקו להציג ביצועים טובים בהרבה עם דגם ה-85t. בזמן שיחות מורגש סינון הרעשים טוב יותר ומאפשר לדבר גם בסביבות מעט רועשות יותר, אבל אל תצפו לסינון מושלם, בכל זאת מדובר באוזניות In-Ear שטווח הסינון שלהם תמיד יהיה מוגבל. כך או כך, שני הצדדים בשיחה שמעו ונשמעו היטב.
איכות השמע של ה-Jabra Elite 7 Pro שומרת על הרמה הגבוהה שאנו מכירים מהאוזניות של החברה, אך לא מדובר ברמה הגבוהה ביותר הזמינה בשוק, וגם לא בארסנל של ג'אברה. השמע דומה לזה שקיבלנו בדגם ה-Jabra Elite 3 הזול יותר, אך לא מדובר בחיסרון. האוזניות מציעות רמה טובה של באסים שמציגים עומק מרשים ואפשרות להגביר או להחליש אותם באמצעות האקוולייזר המובנה, ודיוק בצלילים הגבוהים ובמידים, אבל תקבלו הרבה יותר מזה בדגם ה-85t של החברה, שמציע דרייברים גדולים יותר.
את האוזניות לא ניתן כרגע לחבר במקביל ליותר ממכשיר אחד לעבודה על שני מכשירים בו-זמנית, אך ייתכן כי עדכון בנושא יגיע בהמשך. עם זאת, ניתן להשתמש בכל אחת מהאוזניות לביצוע שיחות טלפון.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Jabra Elite 7 Pro
אוזניות ה-Jabra Elite 7 Pro מגיעות כחלופה לדגם ה-75t שהוצג ב-2019 ועל כן המיצוב שלהן בשוק עשוי לבלבל מעט. הן מגיעות עם מספר שיפורים על פני הדור הקודם, תוך שהן שומרות על עוצמת שמע גבוהה, רמה מדוייקת של צלילים ובאסים עמוקים ומדוייקים, מציעות סינון רעשים אקטיבי ומצב האזנה לסביבה, אך אינן מציגות את היכולות העדיפות של דגם ה-85t שהוצג לפניהן. אפשרויות האקוולייזר באפליקציה מאפשרות לבחור גוון צליל שמתאים לכל דרישה, ובמחיר של 699 הן אינן מהיקרות בשוק, אם כי תמורת 50 שקלים נוספים תוכלו לשדרג לדגם ה-85t, שמציע דרייברים גדולים יותר, אך חיי סוללה קצרים יותר.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
מחיר: 699 ש”ח (שנתיים אחריות, יבואן רשמי ביקונקט)
לחצו כאן למידע נוסף ולרכישה
מה אהבנו?
- סינון רעשים אקטיבי
- האזנה לסביבה
- איכות ועוצמת שמע
- באסים מרשימים
- אפליקציה עשירה בתכונות
- תפעול האוזניות (בלחיצה)
- נוחות באוזניים
- עמידות במים IP57
- תמיכה ב-AAC
- טעינה אלחוטית של מארז הטעינה
ומה לא?
- ללא תמיכה ב-AptX
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.