גאדג’טי מסקר: Sonos Ray – קטן יותר ועדיין איכותי

מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי) מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)

סונוס החלה להרחיב את היצע המוצרים שלה בשנים האחרונות ואף בחרה להנגיש את מוצריה לקהל רחב יותר עם רמקולים המגיעים במחירים נמוכים יותר מבעבר. כזה הוא ה-Sonos Ray, מקרן קול שמחליף את ה-Beam כדגם הכניסה ומגיע במחיר של 1,100 ש”ח – עדיין לא מהזולים בשוק, אך רחוק ממחיר ה-Beam Gen 2 שנמכר בישראל בכ-1,700 ש”ח.

למרות שהוא קטן יותר, ב-Sonos משלבים ב-Ray מערך אודיו מרובע הכולל ארבעה מגברי Class-D, המפעילים צמד טוויטרים וזוג וופרי ביניים הנמצאים בחלקו הקדמי, ומנסים באמצעותם להמשיך ולהפיק צלילים באיכות גבוהה גם ברמקול המגיע במחיר נמוך יותר. האם זה מצליח להם? בדקנו.

Sonos Ray – העיצוב

מי שכבר הספיק להכיר את עיצוב הרמקולים של Sonos לא יופתע במיוחד מעיצובו של ה-Ray. הוא קטן וקומפקטי אף יותר מה-Beam ומציע מידות של 71x559x95 מ”מ, כשבחלקו הקדמי תמצאו רשת בצבע שחור המכסה את הרמקולים החבואים תחתיה, כשגם בגרסה זו במדובר ברשת עשויה פלסטיק ולא בד שהופיע בדור הראשון של ה-Beam.

מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)
מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)

בגבו של הרמקול ניתן למצוא את החיבורים, וכאן מגיע אחד ההבדלים הגדולים אל מול מקרני הקול הקודמים של החברה. בין החיבורים ב-Sonos Ray ניתן למצוא חיבור אודיו אופטי בלבד, וללא חיבור HDMI הקיים בדגמי ה-Arc וה-Beam, בחירה מעט תמוהה שהובילה לכמה בעיות נלוות (על אלו בהמשך). בנוסף, ניתן למצוא מאחור גם חיבור חוטי לרשת האינטרנט הביתית (RJ-45) ואת החיבור לחשמל.

מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)
מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)

בחלקו העליון של הרמקול עדיין תוכלו למצוא את הכפתורים הקפסטיביים לשליטה על עוצמת השמע ועוד, אך החלק הארי של השליטה ברמקול, כמו ברמקולים האחרים של החברה, מתבצע באמצעות האפליקציה, וכמובן בהתאמה לשלט הרחוק של הטלוויזיה, אם כי גם כאן נמצאו כמה בעיות בשל הבחירה בחיבור האופטי של הרמקול לטלוויזיה.

מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)
מקרן קול Sonos Ray (צילום: רונן מנדזיצקי)

הפעלה ראשונית ושימוש שוטף

כמו רמקולים אחרים של Sonos, גם במקרה של ה-Ray נמצא חיבור פשוט באמצעות רשת ה-WiFi הביתית. לאחר חיבור מקרן הקול לטלוויזיה באמצעות חיבור אופטי, תוכלו להגדיר אותו במהירות דרך תהליך נוח מאוד שמנגישה החברה באפליקציה, ולאחר מכן תוכלו להתחיל להשתמש ברמקול.

החיסרון העיקרי כאן הוא בחיבור האופטי במקום השימוש ב-HDMI תומך ה-ARC/eARC הקיים ברמקולים אחרים של החברה. לא ברורה לנו הסיבה לשימוש דווקא בחיבור זה, שכן חיבורי HDMI תומכי ARC כנראה נפוצים ממנו בכל מקרה, ואם נוסיף לכך את הקושי בחיבור השלט רחוק של טלוויזיות מסוימות כך שיוכל לשלוט בפשטות בעוצמת הווליום, מקבלים חוויה לא טובה במיוחד.

הטלוויזיה עימה ביצעתי את מרבית הסקירה הייתה זו של LG (דגם OLED C2 שזה עתה יצא בארץ) ומהר מאוד למדתי כי ה-Sonos Ray אינו תומך באופן מובנה בשלט ה-RF החכם הזמין יחד עם הטלוויזיות של LG.

ומסתבר שזהו לא השלט היחיד שאינו נתמך, כשבאתר של Sonos תוכלו למצוא מדריכים לצימוד שלטים שונים של טלוויזיות לרמקול, להגדרה ידנית, במקום זו הכמעט אוטומטית לחלוטין הזמינה ברמקולים האחרים של Sonos המגיעים עם חיבור HDMI ARC.

את השליטה ברמקול נאלצתי להעביר לאפליקציה, צעד לא נוח במיוחד כשרוצים להגביר ולהחליש את הרמקול כשמאזינים למוסיקה או צופים בטלוויזיה.

פרט לבעיה זו, רמקול ה-Sonos Ray, כמו הרמקולים האחרים של החברה, נהנה מהיתרונות שמציעה האפליקציה, אשר מגיעה עם תמיכה במגוון רחב של שירותי רדיו ומוסיקה, בהם ספוטיפיי, אפל מיוזיק, יוטיוב מיוזיק ואחרים, וגם הרדיו שבנתה Sonos במיוחד לתוך האפליקציה, המציע מגוון גדול מאוד של תכני מוסיקה בחינם. בנוסף, תוכלו למצוא בו גם תמיכה ב-AirPlay 2 של אפל.

מבנה הרמקולים ואיכות השמע

מבנה הרמקולים של ה-Sonos Ray מעניין, שכן הוא מציע 4 מגברי Class-D, באמצעותם הוא מפעיל זוג טוויטרים וזוג וופרי ביניים הנמצאים בחלקו הקדמי. אמנם מדובר בפחות מגברים בהשוואה ל-Sonos Beam Gen 2 היקר יותר (שמציע 5), אך יותר מ-3 המגברים שקיימים במקרן הקול Beam Gen 1.

מקרן קול Ray (תמונה: Sonos)
מקרן קול Ray (תמונה: Sonos)

למרות גודלו, ה-Sonos Ray מציע עוצמת שמע גבוהה מאוד וצלילים מדוייקים. הוא לא נופל מה-Beam Gen 1 בו אני משתמש דרך קבע כבר מספר שנים, ואף מתעלה עליו במקומות מסוימים בצפייה בסרטים, שם מצאתי כי קטעי דיבור ברורים בהרבה בהשוואה למה שאני מקבל מרמקול הטלוויזיה (ובחייך סקיילר ווייט, דברי חזק יותר).

הבאסים מרשימים עבור רמקול קטן, אך לא מדובר בעוצמה ובדיוק בהם הבחנתי בדגם ה-Beam Gen 2 וייתכן כי תוספת של מיני סאב-וופר במחיר נמוך יותר תוסיף כאן לא מעט לחוויה.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Sonos Ray

ב-Sonos יודעים לעשות שני דברים טוב – להעניק חווית שמע מצויינת וחווית שימוש טובה גם כן. ה-Sonos Ray מספק כאן רק חצי מהמשוואה הזו, כשהוא מצליח לשמור על איכות צלילים גבוהה גם ברמקול קטן וזול יותר, אך מן הצד השני מקלקל את האווירה בשל הבחירה של החברה בשימוש בחיבור אופטי בלבד, תוך שהיא זונחת את ה-HDMI (וגם את ההפעלה הקולית, שפחות רלוונטית לנו בישראל).

במחיר של 1,099 ש”ח לא מדובר ברמקול הזול ביותר, אך הוא מספק את חווית השמע לה ציפיתי מחברה כמו Sonos, רק חבל שחווית השימוש לא תואמת את הציפיות.

מחיר: 1,099 ש”ח (אחריות: שנה, באג)

מה אהבנו?

  • מבנה קומפקטי ועיצוב נאה
  • עוצמת שמע
  • איכות הצלילים, בהירות בקטעי דיבור
  • שליטה רחבה באמצעות אפליקציה, כפתורים קפסטיביים
  • חיבור מהיר דרך WiFi

ומה לא?

  • חיבור אופטי בלבד, ללא HDMI/ARC
  • תמיכה לא תקינה בשלטי טלוויזיות
  • באסים מעט שטוחים


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים