חברת Nothing הציגה בשבוע שעבר את מכשיר הדגל הראשון שלה והטלפון השני בכלל. הוא מגיע עם מסך וסוללה גדולים יותר, טעינה מהירה יותר (וגם אלחוטית) ומצלמה חדשה, תוך שהוא שומר על העיצוב הייחודי עם הגב השקוף, שקיבל כמה עדכונים בצד תאורת ה-Glyph מבוססת נורות ה-LED.
ה-Nothing Phone 2 יהיה זמין בישראל באופן רשמי החל מסוף יולי בשני דגמים המציעים זיכרון בנפח של 12 גיגה-בייט ואחסון בנפחים של 256 או 512 גיגה-בייט, כשהמחירים עומדים על 2,699 ש”ח ו-3,299 ש”ח, בהתאמה.
מה בקופסה?
חברת Nothing בנתה קופסה די גדולה עבור ה-Phone 2, כולה עשויה חומרים ממוחזרים ברמות גבוהות וזה מאוד מורגש כשמניחים עליה את הידיים. בפנים אין יותר מידי:
- טלפון Nothing Phone 2
- סיכה (שקופה) לשליפת מגירת ה-SIM
- כבל USB-C ל-USB-C (עם שקיפות מסוימת גם כן)
- חוברות הפעלה וכתב אחריות
מפרט טכני
- מסך: OLED LTPO, רזולוציית +FHD, קצב רענון דינמי 1-120 הרץ, בהירות עד 1600nits
- מעבד: Snapdragon 8+ Gen 1
- זיכרון ואחסון: 12GB RAM, אחסון 256/512 גיגה-בייט
- סוללה וטעינה: 4,700mAh, טעינת 45W דרך USB-C, טעינה אלחוטית (15W)
- קישוריות: WiFi 6 / בלוטות’ 5.3
- מערכת הפעלה: אנדרואיד 13, Nothing OS 2.0
- אחר: רמקולים סטריאופוניים, תאורת Glyph בגב המכשיר
הרכב המצלמות:
- מצלמה ראשית: חיישן Sony IMX890 ברזולוציית 50 מגה-פיקסל עם תמיכה בייצוב אופטי (OIS) ואלקטרוני (EIS), פיקסלים בגודל 1 מיקרו-מטר, מפתח צמצם f/1.88, וידאו: עד 4K ב-60 פריימים בשנייה.
- מצלמה משנית: חיישן Samsung JN1 ברזולוציית 50 מגה-פיקסל לצילום בזווית רחבה ולצילום מאקרו (4 ס”מ), ייצוב אלקטרוני (EIS) מפתח צמצם f/2.2.
- מצלמת סלפי קדמית: חיישן Sony IMX615 ברזולוציית 32 מגה-פיקסל, מפתח צמצם f/2.45, וידאו: עד 1080P ב-60 פריימים בשנייה.
שימוש כללי
בעוד שמערכת השבבים המתקדמת ביותר של קוואלקום לא נמצאת בו, עושה רושם כי ה-Snapdragon 8+ Gen 1 עושה את העבודה מספיק טוב. התנועה במכשיר זריזה וחלקה והמשחקים לא מקרטעים.
בצד הסוללה עדיין מוקדם לקבוע רק לאחר מספר ימים של שימוש, אך בימים אלו המכשיר צלח את יום העבודה ללא בעיה גדולה בשימוש בינוני, אך לא אוכל לומר שאלו חיי סוללה פורצי דרך, פשוט טובים יותר מאלו שמצאנו בדור הראשון של סדרת הטלפונים.
איפה שניתן למצוא שיפור משמעותי על פני הדור הקודם זה בצד הטעינה המהירה, שמגיעה בהספק של 45 וואט (מול 33W) דרך חיבור USB-C.
המסך ששולב ב-Nothing Phone 2 מרשים למדי, ככל הנראה בשל הקפיצה למסך LTPO עם טווח רחב יותר בקצב הרענון (בין 1-120 הרץ). הוא מסוגל להגיע לרמות בהירות גבוהות מאוד והיה לי נוח לשימוש מחוץ לבית.
תאורת ה-Glyph
את העניין הרב ביותר תופסת תאורת ה-Glyph הממוקמת בגבו של המכשיר, זו מספקת כמה אפשרויות חדשות בדור החדש של סדרת הטלפונים מבית Nothing, בהן אינדיקציה על שינוי עוצמת הווליום במכשיר ואפשרות להציג תאורה בפינה הימנית העליונה שתשמש כסימן לכך שהתקבלה התראה מאפליקציה מסוימת אותה הגדרנו.
תכונות אלו נוספות לתכונות שראינו בדור הקודם של סדרת הטלפונים כמו תצוגת טעינה כאשר המכשיר מחובר לחשמל וכמובן אפשרויות הצלצול השונות שמגיעות גם הן עם תוספת הדלקה וכיבוי שונות של תאורת ה-Glyph ואפשרות להשתמש בתאורה זו גם כתחליף לפלאש בזמן הצילום (למרות שיש גם נורת LED נפרדת ויעודית לפלאש).
דרך תפריט ההגדרות היעודי במכשיר לתאורת ה-Glyph ניתן לבחור את קצב התאורה בזמן צלצול או הודעה נכנסת וגם להפיק צלצול באורך של עד 10 שניות באמצעות תאורת ה-Glyph.
התוכנה: Nothing OS 2.0
ב-Nothing שמים דגש גדול על צד התוכנה ועיצבו את מסכי הבית בצורה שונה מזו לה הורגלנו במכשירים מבוסס אנדרואיד. קיים דגש גדול על וידג’טים, אשר כמו הסמלים של האפליקציות השונות עוצבו בצבעים מונוכרומטים.
ספריות אפליקציות ניתן להציג במבנה הקטן הרגיל שלהן, אך גם בגדול, במבנה משתנה שמאפשר לבחור את התצוגה של האפליקציות בין ריבועים ועיגולים, כשניתן אפילו לתת לאמוג’י לייצג את הספריה כתמונת כיסוי, כך שלא תראו את האפליקציות בפנים ממסך הבית, אבל תוכלו ליהנות ממראה נאה יותר במבט כללי על מסך הבית.
ב-Nothing התאימו לא מעט אפליקציות לצבעים המונוכרומטים, בהן וואטסאפ, יוטיוב, טלגרם, רדיט ואחרות, אך אפליקציות רבות עדיין מוצגות עם הצבעים הרגילים שלהן, כמו במקרה של טיקטוק או אמזון, מה שמוריד מהחוויה של בניית מסך בית בצבעים אחידים.
כדי לפתור את הבעיה, בחברה מציעים חבילת איקונים נפרדת אותה יש להוריד מחנות האפליקציות של גוגל (קישור כאן).
המצלמות
העדכון הגדול בצד הצילום מגיע דרך החלפת החיישן הראשי שהופיע ב-Phone 1 לחיישן 50 מגה-פיקסל חדש של סוני, אליו מצטרפת מצלמת 50 מגה-פיקסל נוספת לצילום בזווית רחבה ומצלמת סלפי קדמית, ששודרגה לחיישן ברזולוציית 32 מגה-פיקסל (במקום 16 בדור הראשון).
לפניכם מספר תמונות שצולמו עם ה-Nothing Phone 2:
זווית רחבה:
סלפי:
השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-Nothing Phone 2?
ניכר כי ב-Nothing ביצעו לא מעט שינויים על פני הטלפון הראשון של החברה, אבל למרות שעיצובו כמעט זהה, ה-Nothing Phone 2 הוא לא ממש דור המשך, אלא מכשיר חדש ברמה שונה.
אם ה-Nothing Phone 1 היה (והוא עדיין) מכשיר המיועד לשוק הביניים, ה-Nothing Phone 2 כבר מכוון לשוק הגבוה. הוא מציע לא מעט בצד המפרט, אבל יש בשוק טלפונים שמציעים יותר ממנו, וגם המחיר שלו גבוה משמעותית מזה בו נמכר דגם הביניים.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.