גאדג’טי מסקר: CMF Watch Pro 2 – מלך השעונים החכמים הזולים?

שעון CMF Watch Pro 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) שעון CMF Watch Pro 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

חברת Nothing הכריזה בחודש הקודם על CMF Watch Pro 2, שעון חכם עגול בעל מסך 1.32 אינץ’ המציע מגוון פיצ’רים בעבור תקציב נמוך למדי, בהם מעקב אחר מעל 120 פעילויות ספורט עם שבב מיקום וזמן סוללה של עד 11 ימים, אותו לקחנו הפעם לבדיקה.

בניגוד לשעון ה-Galaxy Watch Ultra (סקירה) אותו סקרנו לאחרונה, שהגיע עם מערכת ה-Wear OS של גוגל, שעון ה-CMF Watch Pro 2 שהוכרז בחודש הקודם מגיע עם מערכת הפעלה סגורה ו”חכמה” פחות, פשרה המגיעה עם בונוס גדול בדמות זמן סוללה ארוך שנמדד בימים במקום שעות. המלך החדש של השעון החכמים הזולים? בדקנו.

שעון CMF Watch Pro 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
שעון CMF Watch Pro 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב על ה-CMF Watch Pro 2

למרות שמדובר על שעון חכם בתקציב נמוך, CMF שילבה ב-Watch Pro 2 מסך AMOLED עגול בגודל של 1.32 אינץ’ ורזולוציית 466×466 עם בהירות מסך של עד 620 ניט. הוא מציע איכות תצוגה טובה, במיוחד יחסית למחיר שלו, כאשר הבהירות מספיקה על מנת לראות את המסך בבירור גם בשמש ישירה.

השעון תומך בתצוגת מסך קבועה AOD (ר”ת Always On Display) המשנה את תצוגת השעון הרגילה לתצוגת זמן מינימלית בבהירות נמוכה, דבר ההופך את התצוגה לקריאה עם קצת הצללה.

לבסוף, יש לציין כי לא ידוע איזו זכוכית מגנה על המסך עצמו, כאשר לאור המחיר הנמוך הייתי ממליץ לנסות ולהימנע לבדוק עד כמה הוא עמיד.

Watch Pro 2 – מסך בשמש (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Watch Pro 2 – מסך בשמש (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בניגוד לשעונים חכמים רגילים, ה-Watch Pro 2 כולל פיצ’ר פחות שגרתי עם האפשרות להחליף את טבעת המסגרת החיצונית בצורה פשוטה על ידי לחיצה וסיבוב שלה כנגד כיוון השעון. מבט מקרוב מראה את הכיתוב cmf by nothing על המסגרת עצמה.

האפשרות להחליף את המסגרת בצורה פשוטה נועדה לאפשר למשתמש להתאים את עיצוב השעון לטעם האישי שלו, אך לא פחות מכך, האפשרות להחליפה פותרת בעיה המוכרת למשתמשי שעונים חכמים רבים, בהם המסגרת נשרטת ונפגעת מהשימוש השוטף, כאשר במקרה שלנו אם דבר כזה יתרחש יהיה ניתן להחליף אותה במסגרת חדשה בקלות.

שעון ה-CMF Watch 2 מגיע עם גוף אלומיניום מתכתי וסולידי, בצבע כסוף במקרה שלנו, עיצוב קלאסי בעבור שעון הכולל כתר מסתובב בחלק הימני של השעון, המשמש גם ככפתור הבודד איתו ניתן לבצע פעולות שונות, עליו נרחיב בהמשך.

בגב השעון אפשר לראות את החיישן של השעון, שנועד לעקוב אחי מדדי הבריאות השונים של המשתמש, צמד נקודות מגע לחיבור המטען המגנטי היעודי, ובחלק החיצוני של המסגרת גם מיקרופון ורמקול המשמשים לביצוע שיחות מהשעון, דבר אותו הוא מבצע בצורה טובה למדי.

מפרט טכני מלא – CMF Watch Pro 2

  • מערכת שבבים – לא ידוע.
  • מערכת הפעלה – מערכת RTOS יעודית.
  • זיכרון/אחסון – לא ידוע.
  • מסך – AMOLED בגודל 1.32 אינץ’ ברזולוציית 466×466
  • רצועה – 22 מ”מ סטנדרטית.
  • חיישנים – מדידת דופק, רווית חמצן בדם, שינה ועוד.
  • NFC – לא.
  • קישורית סלולרית – לא.
  • רמקול/מיקרופון – כן.
  • מיקום – GPS/GLONASS/Galileo/QZSS/Beidou.
  • סוללה – 305mAh, עד 11 יום בשימוש רגיל.
  • עמידות – עמידות למים ואבק IP68.
  • גודל – 4.5×4.5×1.36 ס”מ.
  • משקל – 44.4 גרם (ללא רצועה).

מיקום, והבעיות שלו

בעוד שמדובר על שעון בתקציב נמוך, ה-CMF Watch Pro 2 כולל שבב מיקום למעקב אחר פעילות כושר בחוץ, אך בדומה ל-Galaxy Watch Ultra אותו סקרנו לאחרונה, אי אפשר לבדוק אותו במצב הנוכחי בארץ מאחר והשעון לא מצליח להינעל על אות GPS ובמקרה שהוא אכן ננעל הוא מציג אותו בנמל התעופה של ביירות.

Watch Pro 2 – ללא קליטת GPS (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Watch Pro 2 – ללא קליטת GPS (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

ממשק ה-CMF Watch Pro 2

שעון ה-CMF Watch Pro 2 מגיע עם מערכת הפעלה סגורה ויעודית של Nothing, דבר המגביל את הדברים שניתן לעשות בשעון בהשוואה למערכת חכמה רגילה כמו Wear OS, אך עדיין קיימים די והותר פיצ’רים שימושיים, והבונוס הגדול ביותר בכך שמערכת ההפעלה סגורה הוא בכל שהיא מעניקה זמן סוללה ארוך, אליו נתייחס בהמשך.

השימוש בשעון פשוט ובסיסי למדי ומבוצע על ידי מגע וכתר השעון אותו מסובבים לצורך גלילה או לוחצים עליו לשימוש ככפתור חזור לתצוגת השעון הראשית. במידה ונמצאים על תצוגת השעון הראשית ניתן לפתוח באמצעותו את התפריט בו ניתן לגלול עם הכתר ולבחור בין הפיצ’רים השונים כמו מעקב פעילות, מדדי בריאות שונים, יומן, חייגן ועוד.

מהמסך הראשי ניתן להסיט את המסך ימינה או שמאלה ולעבור בין מסכי הווידג’טים השונים, הכוללים כל אחד עד ארבעה מיני ווידג’טים (סיבוב החוגה לא מחליף בין המסכים), הסטה מטה מהתצוגה הראשית פותחת את חלון ההגדרות המהירות, כאשר הסטה למעלה פותחת את חלון ההתראות שהתקבלו מהמכשיר הסלולרי.

בדקנו גם את אורך הטקטס המקסימלי אותו ניתן לראות בהתראה בשעון עם שליחת הקטע הראשון של הידיעה על הכרזת השעון עצמו, כאשר מתוך הקטע כולו השעון מסוגל להציג 118 תווים עם יישור שגוי לשמאל במקום לימין, דבר שיתוקן סביר למדי בעדכון עתידי.

Watch Pro 2 – טקסט בהתראות (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Watch Pro 2 – טקסט בהתראות (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

חיי סוללה – CMF Watch Pro 2

שעון ה-CMF Watch Pro 2 מגיע עם סוללת 305mA קטנה יחסית, אך מאחר ומדובר על שעון עם מערכת הפעלה יעודית סגורה, זמן הסוללה אותו מבטיחה החברה ארוך למדי עם עד 11 ימים של שימוש רגיל, 9 ימים של שימוש כבד או עד 45.8 ימים במצב חיסכון.

במקרה שלנו בדקנו את השעון עם מסך פועל תמיד (AOD) וללא מסך פועל תמיד, כאשר לצורך פרגמטיות בחרנו לבדוק את זמן הסוללה מ-100% ל-50% בלבד.

בשימוש כבד יחסית עם מסך פועל תמיד הגענו לזמן סוללה של כ~3 ימים וללא מסך פועל תמיד לארבעה וחצי ימים, אותם נכפיל ונגיע לזמן שימוש של כשישה וכתשעה ימים, בהתאמה, זמן סוללה מעולה התואם להבטחות החברה.

50% סוללה בשעון
50% סוללה בשעון

אפליקציית ה-CMF Watch

השליטה בשעון ה-CMF Watch 2 Pro מבוצעת באמצעות אפליקציית ה-CMF Watch (אנדרואיד/iOS) היעודית של החברה. האפליקציה מגיעה בעברית מלאה אם כי לא מושלמת. לדוגמה, תחת האפשרות הגדרת ההתראות אפליקציית הטלגרם מופיע כ”מברק”, התרגום הישיר לעברית שם האפליקציה ועוד.

לא מדובר על בעיה מהותית במיוחד, אלא על כזו המצביעה על שימוש בתרגום אוטומטי ליצירת הממשק העברי ללא בדיקה של אדם המכיר את השפה, דבר שיתוקן סביר למדי בהמשך. מלבד זאת, האפליקציה עצמה דומה לאפליקציות של שעונים אחרים ומתחלקת למספר מסכים שונים:

  • בית – מסך המציג את מדדי הבריאות והפעילות השונים עם אפשרות לתצוגה מורחבת ומפורטת יותר.
  • פעילות – מסך המאפשר להתחיל מעקב אחר פעילות ספורט מהמכשיר הסלולרי.
  • הגדרות שעון – מסך ההגדרות של השעון עצמו עם האפשרות לבחירת תצוגת שעון, הגדרת ווידג’טים ועוד.
  • הגדרות אפליקציה – מסך ההגדרות של אפליקציית ה-CMF Watch עצמה.

כפי שציינתי בתחילת הביקורת, לא התאפשר לי לבדוק את הדיוק של שבב המיקום המובנה בשעון לאור שיבושי ה-GPS בצפון.

בין האפשרויות השונות של האפליקציה ניתן למצוא את “גלריית עיצובים” של CMF עם מבחר תצוגות  שעון לבחירה, כאשר השעון עצמו יכול לשמור כ-5~6 מהן. עם הניסיון להוסיף תצוגת שעון נוספת תתבקשו לבחור איזו תצוגת שעון קיימת להסיר על מנת לפנות מקום.

בנוסף, האפליקציה משמשת להגדרת חלונות הווידג’טים. בניגוד לשעונים חכמים אחרים בהם כל ווידג’ט מתקיים כתצוגה עצמאית.

CMF בחרה להקטין את כמות מסכי הווידג’טים על ידי יצירת תצוגות שיכולות להציג עד 4 “מיני ווידג’טים” במסך הבנוי בתצורת 2×2, אותו ניתן למלא במיני-ווידג’טים בגודל 1×1 או 2×1. קונספט פחות שגרתי ומעניין למדי.

חווית שימוש ב-CMF Watch Pro 2

שעון ה-CMF Watch Pro 2 הגיע לסקירה במקביל ל-Galaxy Watch Ultra (סקירה), דבר שאפשר השוואה מעניינת בין שעון חכם פשוט וזול ובין אחד משעוני ה-Wear OS הטובים (והיקרים) ביותר שזמינים כיום בשוק, כאשר ה-Watch Pro 2 מיועד להתחרות יותר מול שעונים ורצועות חכמות דוגמת ה-Samsung Galaxy Fit3 (סקירה) המגיע במחיר דומה.

השימוש בשעון היה פשוט ונוח למדי עם איכות שיחה טובה דרך השעון עצמו, אם כי הממשק זקוק לליטוש ותיקון לעברית בחלק מהמקומות, דבר שככל הנראה יתוקן בסופו של דבר בהתחשב כי בזמן הסקירה השעון והתוכנה שלו התעדכנו 3 פעמים כל אחד.

בנוסף, הייתי מעדיף זאת לו תנועת כתר השעון הייתה חלקה יותר, עם האפשרות לעבור בין מסכי הווידג’טים ולא רק בין התפריטים השונים, אך לא מדובר בבעיה מהותית.

הדבר היחיד שפגם בפועל בחווית השימוש שלי הוא מנוע הרטט של השעון עם רטט אותו אני יכול לתאר רק כמטריד, דבר בעייתי למדי בהתחשב שבדומה לרבים אחרים אני משתמש ברטט על מנת לדעת מתי התקבלה התראה חדשה מהשעון, רטט אותו ניתן גם לכבות.

Watch Pro 2 – מעקב פעילות ספורט (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Watch Pro 2 – מעקב פעילות ספורט (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-CMF Watch Pro 2

המטרה העיקרית והרשמית של מותג CMF של Nothing הוא להציע פתרונות עם עיצוב נקי ותג מחיר נמוך, דבר בו החברה עומדת בקלות עם שעון ה-CMF Watch Pro 2 החדש, המגיע בעיצוב אסתטי ונקי עם מסך AMOLED גדול ובהיר למדי לשימוש גם בשמש ישירה ויכולת פחות שגרתית להחלפת המסגרת של המסך במידת הצורך.

אין ספק כי ה-CMF Watch Pro 2 לא יכול להשתוות בביצועים ופיצ’רים לשעונים חכמים דוגמת ה-Galaxy Watch 7 של סמסונג או Apple Watch של אפל, אך בהתחשב בתג המחיר הנמוך שלו, השעון מציע לא מעט פיצ’רים בשבריר מהמחיר שלהם עם היתרון הגדול ביותר בדמות זמן הסוללה הארוך, העומד על כמעט שבוע עם מסך פועל תמיד ויותר משבוע בלעדיו.

אם אתם מחפשים שעון חכם בתקציב נמוך ולא חייבים את היכולת לשלם באמצעות השעון (בתשלומים דיגיטליים) או להפעיל עליו אפליקציות, סביר למדי כי ה-CMF Watch Pro 2 הוא השעון הכי טוב שתוכלו למצוא כיום בקטגוריית המחיר שלו.

שעון ה-CMF Watch Pro 2 זמין למכירה בארץ במחיר של 359 ש”ח.

מה אהבנו?

  • עיצוב.
  • באזל ניתן להחלפה.
  • מסך איכותי.
  • זמן סוללה מעולה.
  • אפלקציה נוחה.
  • מחיר.

מה לא אהבנו?

  • מנוע רטט גרוע.
  • הממשק צריך קצת ליטוש.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים