מכשירים מתקפלים הם עוף מעט מוזר בעולם הסמארטפונים. מדובר בקטגוריה שמתחילה להגיע לבשלות מעט מאוחר מידי, שכן טלפונים כיום כבר מרשימים מספיק גם ברמות תמחור נמוכות יותר, וכל שנותר הוא לשכנע כי ישנה סיבה טובה לשלם יותר על תצורה מעט שונה שלהם, בין אם מדובר בדגמי ה-Galaxy Fold בעלי מסך הענק או בדגמי ה-Galaxy Flip בעלי המסך החיצוני הקטן, שיכול לחסוך את הצורך בפתיחת הטלפון כדי לקבל את האפקט המלא.
התצורה של הפליפ כמעט באופן מיידי הרשימה אותי יותר מאשר זו של דגם הפולד, ובין אם זה בגלל המחיר הגבוה במיוחד של דגמי הפולד או פשוט שרבים אחרים מסכימים איתי, דגמי הפליפ זוכים לקצב מכירות טוב יותר, כך לפחות נהגה סמסונג לציין בעבר.
מה חדש בפליפ 6?
הגלקסי Z פליפ 6 לא מציע הרבה חידושים. העיצוב שלו מעט נוח יותר, עם גב מט שלא משמש כמגנט לטביעות אצבע כפי שהיה עם הפליפ 5 לפניו, מידותיו השתנו מעט כדי לאפשר חווית שימוש נוחה יותר ונוספה גם תמיכה בעמידות תחת תקן IP48, להגנה משופרת מפני כניסת חלקיקים למנגנון הקיפול, אך לא מדובר בהגנה מלאה מפני אבק.
החומרה קיבלה כמה עדכונים גם כן, עיקרם במערכת השבבים המתקדמת ביותר של קוואלקום במועד זה, ה-Snapdragon 8 Gen 3 for galaxy, סוללה גדולה יותר (4,000mAh), רכיב זיכרון של 12GB RAM ומצלמת 50 מגה-פיקסל ראשית שמחליפה את מצלמת ה-12 מגה-פיקסל שליוותה את דגמי הפליפ מזה מספר שנים.
לצד זאת אנו מוצאים גם עדכונים בצד התוכנה, כשבסמסונג בוחרים זו פעם נוספת להציג תכונות AI שיהיו ייחודיות לדגמי הפליפ והפולד החדשים, זאת למרות שהחברה הוכיחה בעבר כי היא מסוגלת לעדכן גם דגמים ישנים יותר לתמיכה באותן יכולות AI, ושלא נדבר בכלל על ה-Galaxy S24 Ultra שמגיע עם אותו המעבד בדיוק ואין כל סיבה שהוא לא יתמוך בפונקציות AI כלשהן כבר מהיום הראשון בו הן זמינות.
תכונות הבינה המלאכותית החדשות:
- זום אוטומטי – תכונה ייחודת לדגם הגלקסי פליפ, אשר מאפשרת ביצוע זום אוטומטי בתמונות המצולמות בעזרת מערך הצילום הראשי בעזרת המסך החיצוני.
- עזרה בהערות (Note Assist) – דרך אפליקציית הפתקים של סמסונג ניתן למצוא אפשרות לתרגום, ביצוע של סיכומים ועיצוב אוטומטי, כשלאפשרויות אלה נוספת גם אפשרות של תמלול (עדיין לא בעברית) לצורך תרגום וסיכום טקסטים באפליקציה. נוספת לכך גם אפשרות לתרגום טקסטים מתוך קבצי PDF באפליקציית Samsung Notes וקיימת גם יכולת זיהוי טקסטים המופיעים בתוך תמונות.
- מחבר (Composer) – תכונה מובנה במקלדת של סמסונג אשר יוצרת הצעות לטקסט על סמך מילות מפתח פשוטות באפליקציות המייל וביישומים נתמכים של רשתות חברתיות. ברשתות חברתיות בפרט, התכונה יוצרת טקסט שמשקף את הנימה הקולית שלכם על ידי ניתוח פוסטים קודמים.
- מציור לתמונה (Sketch to image) – ניתן להפוך שרטוטים פשוטים לציורים מרשימים יותר בעזרת יכולותיה של Galaxy AI.
- מתורגמן (Interpreter) – לתכונה זו הוסיפה החברה יכולת לניצול טוב יותר של המסך המשני, כך שניתן לקיים שיחה שתאפשר לשני הצדדים לצפות בתרגום בנוחות, וקיימת גם אפשרות לתרגום חד-צדדי לצורך תרגום בזמן הרצאה, למשל.
- Live Translate – גם היא לא תכונה חדשה, אך מקבלת עדכון לתמיכה ביישומים נוספים מלבד אפליקציית הטלפון המובנה של סמסונג, כך שתוכלו לנצל את יכולות התרגום גם ביישומים פופולריים נוספים.
מפרט טכני: Galaxy Z Flip 6
- מסך (פנימי) – 6.7 אינץ’, פאנל Dynamic AMOLED 2X ברזולוציית 1080×2640 פיקסלים, קצב רענון 1-120 הרץ, זכוכית Gorilla Glass Victus 2
- מסך (חיצוני) – 3.4 אינץ (Super AMOLED) ברזולוציית 720×748 פיקסלים, קצב רענון 60 הרץ
- מימדים (מצב סגור) – 85.1×71.9×14.9 מ”מ
- מימדים (מצב פתוח) – 165.1×71.9×6.9 מ”מ
- משקל – 187 גרם
- מערכת שבבים – Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy
- זיכרון – 12GB RAM
- אחסון – 256/512GB
- סוללה – 4000mAh, טעינת 25W דרך USB-C
- קישוריות – WiFi 6E / Bluetooth 5.3 / NFC
- מערכת הפעלה – אנדרואיד 14 (ממשק One UI 6.1.1)
- הגנה מפני מים – IP48
חווית השימוש במכשיר
גולת הכותרת של דגמי הפליפ היא ללא ספק המסך החיצוני שלהם וכבר בדגם הקודם בסדרה, הפליפ 5, סמסונג כבר עשתה את זה הרבה יותר טוב, עם מסך חיצוני גדול יותר, שיכול לארח יותר וידג’טים להצגת מידע מהיר (שעון, מחוון סוללה, תאריך, גישה מהירה למצלמה ועוד).
ניתן אף להפעיל במלואן אפליקציות שונות, בין אם באופן ישיר או בהפעלה דרך אפליקציית GoodLock, אפשר להפעיל היום במסך החיצוני של הפליפ את יוטיוב, נטפליקס, גוגל מפות וגם וואטסאפ, מיילים, הודעות מתפרצות והודעות SMS באופן שנוח לקריאה, ואפילו המקלדת הקטנה יותר עדיין נוחה להקלדה במידה שצריך לענות (בגבול הטעם הטוב כמובן).
לצד זאת, ניתן לנצל גם את אפשרות התשלומים הדיגיטליים באמצעות רכיב ה-NFC המובנה, כך שאין צורך בפתיחת הקיפול של המכשיר כשנרצה לבצע תשלום, רק צריך לפתוח את הנעילה בעזרת חיישן טביעות האצבע או זיהוי פנים, בהתאם למה שהגדרתם.
כל זה מאפשר לשמור על הטלפון המקופל בחלק ניכר מהזמן ולאחר שעשיתי זאת עם הפליפ 5 בשנה שעברה ועכשיו גם עם הפליפ 6 ב-2024, עבורי זו פשוט אופציה נהדרת, שגם מפחיתה את זמן השימוש שלי בטלפון, כי אם לא פותחים את המסך הגדול קשה יותר להתמכר לגלילה בין סרטונים בטיקטוק או פוסטים באינסטגרם, מה שעדיין דורש פתיחה של המסך הגדול המסתתר בפנים.
ממשק משתמש הוא עניין של טעם אישי באופן ניכר יותר מפונקציות אחרות במכשיר. מדובר בשער שלנו לכל מה שנרצה לעשות במכשיר ובסמסונג עושים לטעמי עבודה טובה למדי עם One UI 6. הגישה לתפריטים מהירים, מעבר בין אפליקציות והצגת ההתראות נוחים מאוד וכך גם אלמנטים רבים נוספים, כאשר לחברה יש גם מקלדת מובנה ודפדפן עצמאי, שניהם די מרשימים, גם אם אני באופן אישי כבר התרגלתי לדפדפן ה-Edge של מיקרוסופט ולמקלדת ה-SwiftKey (שנקנתה על ידי מיקרוסופט גם כן).
בצד התוכנה סמסונג מספקת יתרון ענק במכשירים שונים שלה, זה נקרא DeX, שמשמש כממשק דמוי ווינדוס בעת חיבור המכשיר שלכם למסך חיצוני. הפונקציה הזו שימשה אותי כל פעם שבחנתי מכשיר תומך של סמסונג והיא מרשימה ביותר הודות לאפשרות חיבור של אביזרים חיצוניים כמו מקלדת ועכבר דרך בלוטות’, מה שמאפשר את החוויה הקרובה ביותר שקיימת להפיכת טלפון למחשב.
בגלקסי Z פליפ 6 לא מצאתי את האפשרות הזו, אלא רק אפשרות שיקוף (חוטי או אלחוטי) של מסך הטלפון למסך חיצוני (כולל טלוויזיה חכמה) ובעקבות פניות של כמה קוראי גאדג’טי שכבר רכשו את המכשיר, פניתי לסמסונג כדי לשאול בנושא. התשובה שקיבלתי היא ש”הפונקציה קיימת, אך רק במעקף“. הכוונה היא שניתן להפעיל את DeX, אך רק לאחר שתפעילו מצב מפתחים במכשיר ותאתרו ותפעילו את הפונקציה באופן ידני. בסמסונג הוסיפו כי לא כל הפונקציות שזמינות עבור דגם הפולד 6 יהיו זמינות גם בדגם הפליפ.
מסך, ביצועים וסוללה
מכשירים קומפקטיים כבר לא ממש קיימים היום, כפי הנראה בשל ההעדפה הגורפת של משתמשים למסכים גדולים, אך התצורה של הגלקסי Z פליפ 6 מנסה לספק מענה לשתי הדרישות – מצד אחד מכשיר שמסוגל להתקפל לחצי מגודלו (ולהכפיל את עוביו) כדי שיהיה יותר קל לנשיאה ולאחסון, ומן הצד השני מכשיר עם מסך ענק (6.7 אינץ’) שמסתתר בפנים.
המסך הראשי של הפליפ מספק את התוצאות שציפינו למצוא במכשיר דגל מבית סמסונג. הוא מציע בהירות גבוהה שמאפשרת להשתמש בו מחוץ לבית וגם קצב רענון דינמי (1-120 הרץ) שמאפשר ליהנות מהשימוש בו גם עבור משחקים תומכים וגם באופן כללי. אם אמשיך עם הקטנוניות שמלווה אותי מסקירה לסקירה של דגמי הפליפ, אזכיר שוב שמדובר במכשיר דגל יקר עם תצוגת FHD, והייתי שמח לקבל יותר במחיר הזה.
חלק חשוב לא פחות במכשיר הוא השילוב בין מערכת השבבים החזקה של קוואלקום (SD 8 Gen 3) ובין זיכרון שמקבל השנה שדרוג ל-12GB RAM. יחד מספקים השניים ביצועים ברמה גבוהה מאוד בשימושים שוטפים במכשיר, מעבר בין אפליקציות וכן במשחקים (קלים ככבדים), בדיוק מה שציפיתי למצוא במכשיר במחיר שנע סביב 4000 ש”ח.
בצד הסוללה מספקת סמסונג עדכון נוסף על פני הדור הקודם, כאשר זו מגיעה כעת בקיבולת גבוהה יותר (4000mAh מול 3700mAh בדור הקודם), אם כי קצב הטעינה נשמר על 25W בלבד, כאשר קיימת גם טעינה אלחוטית איטית למדי (15W).
חיי הסוללה בדור הקודם הצליחו להרשים והדבר אינו שונה גם בדור החדש. הודות לשימוש במסך החיצוני, הצלחתי להגיע לסוף יום עבודה עם ממוצע של כ-30-40 אחוזי סוללה שנותרו, כאשר עם שימוש מוגבר במסך הפנימי הגדול ירד זמן השימוש והגעתי לאיזור ה-20-25 אחוזי סוללה בסוף היום. אציין כי בתחילת השימוש שלי במכשיר חוויתי זלילת סוללה במצב סטנדביי (כשהמכשיר לא בשימוש פעיל), אך בעיה זו נפתרה לאחר אחד מעדכוני התוכנה שקיבלתי במהלך השימוש בפליפ 6.
המצלמות
אחד השינויים הגדולים בדגם הגלקסי Z פליפ 6 מגיע, כאמור, במצלמה הראשית, זו מקבלת שדרוג לחיישן 50 מגה-פיקסל חדש, שתופס את מקומו של חיישן ה-12 מגה-פיקסל שליווה את דגמי הפליפ מזה מספר דורות.
הרכב המצלמות:
- מצלמה ראשית: חיישן 50 מגה-פיקסל, מפתח צמצם f/1.8, פוקוס אוטומטי, ייצוב אופטי (OIS) לזום עד פי 2, זווית צילום 85 מעלות, וידאו עד 4K ב-60 פריימים בשנייה.
- מצלמה משנית: חיישן 12 מגה-פיקסל לצילום בזווית רחבה בת 123 מעלות דרך מפתח צמצם f/2.2
- מצלמת סלפי: חיישן 10 מגה-פיקסל, מפתח צמצם f/2.2, זווית צילום 85 מעלות.
עם העדכון למצלמה הראשית סמסונג עונה לאחת מהטענות שלי לגבי מערך הצילום של מכשיר שמגיע במחיר לא נמוך כלל, אבל גם השנה אנחנו לא מקבלים את מצלמת הטלפוטו, שזמינה אגב בדגם ה-Galaxy S24 Plus, שהושק בינואר במחיר של כ-4,000 ש”ח (גרסת 256GB), זאת לעומת מחיר השקה דומה של הפליפ 6, שהושק בכ-4,100 ש”ח לאחרונה (גרסת 256GB).
היתרון הגדול במצלמות של הפליפ 6 מגיע גם הוא דרך המסך החיצוני ועם אפשרויות הקיפול של המכשיר, כך שניתן להשתמש במצלמות ללא פתיחת המכשיר או לנצל את הקיפול כדי להניח אותו בצורה נוחה ולצלם מרחוק בהפעלה באמצעות מחוות.
כל זה היה כמובן נכון גם בדור הקודם, אך בדגם החדש מעדכנת סמסונג את המצלמה הראשית עם חיישן 50 מגה-פיקסל חדש, שמשפר באופן ניכר את יכולות הצילום, מספק תמונות שנראות נאמנות למדי למציאות, עם תאורה טובה, אך את זאת נמצא בעיקר בזמן צילום בתנאי תאורה טובים. אציין גם קושי בהתמודדות עם צמחיה, משהו שניתן לראות במצלמות רבות.
כמו בדור הקודם, גם הפעם התמונות בזווית רחבה נראות טוב, אך בשל השארתה של מצלמת הזווית הרחבה מאחור מול השדרוג של המצלמה הראשית, ניכרים ההבדלים בין השתיים הרבה יותר.
תמונות הסלפי הן אלו שמקבלות את היתרון הגדול ביותר הודות לאפשרות להשתמש במסך החיצוני לצורך תצוגה מקדימה, מה שאומר שאפשר להשתמש במצלמה הראשית (50MP בדור החדש) כמצלמת סלפי, מה שהופך את המצלמה בתוך המכשיר למעט מיותרת.
היתרון ברור, כפי שניתן לראות מההשוואה מטה – האיכות פשוט טובה יותר במצלמה החיצונית:
חיסרון אחד שאני יכול לציין, למרות שזו כבר ממש קטנוניות מצידי – כשתאחזו את המכשיר בעודו סגור יש להטות אותו לצד כדי לקבל תמונה בתצורה אנכית, ואם לא תעשו זאת תקבלו תמונות בתצורה ריבועית.
מעבר לכך, מצליחה המצלמה הפנימית לייצג את תמונות הסלפי בצורה טובה, עם רמת פרטים גבוהה ונאמנות לצבעי המקור.
למרות השדרוג של המצלמה הראשית, גם בדור החדש של המכשיר צילומי לילה אינם מפיקים תוצאות ברמה גבוהה. נמצב הלילה היעודי מוסיף מעט תאורה במקומות חשוכים, אך לא מפחית במיוחד את פיזור האור סביב מקורות תאורה חזקים (lens flare), כך שהתוצאות עדיין לא מדהימות.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Galaxy Z Flip 6
התצורה של דגמי הפליפ היא היתרון הגדול ביותר שלה, עם אפשרות לשמור על מכשיר מקופל וקטן שנוח יותר לאחיזה, תוך מתן האפשרות לעשות בו שימוש נרחב דרך המסך החיצוני הקטן יותר, אך השימושי ביותר.
דרך שילוב וידג’טים והפעלה מלאה של אפליקציות מסוימות ניתן לצפות ולענות על הודעות, לשלם במסוף הדיגיטלי וגם לצפות בתצוגה מקדימה בזמן צילומי תמונות ווידאו, כל זאת מבלי לפתוח את המכשיר כדי לנצל את המסך הפנימי הגדול.
יתרונות חשובים לא פחות מגיעים דרך מפרט טכני מרשים, עם מערכת שבבים חזקה שמסוגלת לטפל בכל פעולה שנבצע במכשיר, החל מפתיחה ראשונית של אפליקציות, דרך מעבר חלק ביניהן ועד טיפול במשחקים קלים ככבדים, וכמובן הודות לתמיכה של סמסונג קדימה בעדכוני מערכת ואבטחה של אנדרואיד למשך 7 שנים.
לכך הוסיפה סמסונג השנה גם שני יתרונות חשובים נוספים, הראשון בהם הוא הגדלה של קיבולת הסוללה והשני הוא שדרוג המצלמה הראשית לאחת חדשה ומרשימה יותר.
השוואת מבנה: Flip 6 (משמאל) מול Flip 5 (מימין):
יחד עם זאת, המחיר הגבוה של ה-Galaxy Z Flip 6 מעלה את השאלה “האם אנחנו מקבלים מספיק עבור מחיר זה”. מדובר במחיר השקול לזה בו הושק בינואר דגם ה-S24 פלוס, ולטעמי ישנם דברים שהייתי מצפה לקבל במחיר זה, כמו טעינת 45W במקום טעינת ה-25W הקיימת או מצלמת טלפוטו לביצוע זום.
ובאשר לתכונות ה-AI. בשלב זה סמסונג היא זו שמובילה את אפשרויות ה-AI המשולבות במכשיריה, וככזו היא גם עשויה להיות זו שמתווה את הדרך עבור חברות אחרות. התכונות שמציגה סמסונג מבושלות הרבה יותר ממה שהייתי מצפה לקבל בשלב, גם אם פעולות רבות דורשות זמן עיבוד ארוך, אך מאכזבת אותי הגישה (שרלוונטית גם בחברות אחרות) של הנגשתן בתחילת הדרך עבור דגמים ספציפיים, במיוחד כשכבר סמסונג עצמה הוכיחה כי היא מסוגלת להנגיש תכונות AI מסוימות גם עבור דגמים ישנים יותר.
- מסך משני
- מסך ראשי
- ביצועים
- מצלמה ראשית
- עדכוני תוכנה
- מחיר
- צילום לילה
- מצלמת סלפי פנימית
- יבואן רשמי: החל מ-3,950 שקלים
- שוק פתוח: כ-3,650 שקלים
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.