גאדג’טי מסקר: Find My Device – רשת אנדרואיד לאיתור חפצים עם התחלה טובה אך לא מספקת

תגי איתור החפצים של Chipolo (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) תגי איתור החפצים של Chipolo (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

גוגל (Google) השיקה מוקדם יותר השנה את Find My Device, רשת איתור החפצים היעודית בעבור מכשירי אנדרואיד, שנועדה להתחרות ב-Find My של אפל, רשת אותה יצא לנו לבדוק כעת באמצעות צמד תגי איתור חפצים של חברת Chipolo.

תגי איתור חפצים נמצאים בין הגאדג’טים הקטנים והשימושיים ביותר בעבור משתמשים רבים, הנוטים לאבד דברים כמו המפתחות או הארנק או לחילופין כפתרון למעקב אחר המזוודה אותה הם שולחים בטיסה, כאשר לאחר חיבור למכשיר הסלולרי ניתן לעקוב אחר מיקום התג בהתאם למכשירים הנמצאים בקרבתו.

בניגוד למשתמשי אפל הנשענים על רשת ה-Find My של החברה עם תגי ה-AirTag מ-2021 או תגים מיצרני צד ג’, משתמשי אנדרואיד זכו לקבל רק השנה רשת איתור חפצים יעודית מבית גוגל בדמות ה-Find My Device.

טרם לכן, הפתרון היחיד שהיה זמין להם הוא תגי איתור חפצים עצמאיים מחברות כמו Tile או רשת איתור החפצים Galaxy Find של סמסונג לבעלי מכשירי גלקסי של החברה עם תגי ה-Galaxy SmartTag.

תגי איתור החפצים של Chipolo

נכון להיום, קשה למצוא תגי איתור חפצים יעודיים התומכים ברשת ה-Find My Device של גוגל, כאשר החברה עדיין לא הציגה פתרון יעודי משלה. במקרה הנוכחי בדקנו את הרשת התגים של Chipolo הסלובנית, שהציעה במקור למשתמשיה רשת איתור חפצים עצמאית משלה, אך מציעה כיום צמד סדרות תגי איתור חפצים בשם Spot המיועדים לרשת של אפל ו-Point המיועדים לרשת של גוגל.

בדיקת רשת איתור החפצים בוצעה עם תג ה-Chipolo ONE Point העגול של החברה, המגיע בקוטר של 37.9 מ”מ וכולל חור מובנה לחיבור התג למחזיק המפתחות ועוד, ובתג ה-Chipolo CARD Point המלבני הדק, המגיע בעובי של 2.4 מ”מ בלבד ומיועד לשימוש בארנק, בדומה לכרטיס אשראי.

תגי איתור החפצים של Chipolo (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
תגי איתור החפצים של Chipolo (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

אפליקציית “איפה המכשיר שלי”

על מנת לעקוב אחר תגי איתור החפצים והמכשירים הנתמכים ברשת ה-Find My Device של גוגל יש צורך להתקין את אפליקציית “איפה המכשיר שלי” (Find My Device) היעודית מחנות ה-Play של גוגל.

המכשיר הסלולרי מזהה באופן אוטומטי את תגי איתור החפצים ומקפיץ התראה על מנת לחבר אותם לחשבון הגוגל של המשתמש.

חיבור תג איתור חפצים חדש לרשת ה-Find My Device
חיבור תג איתור חפצים חדש לרשת ה-Find My Device

נכון להיום, האפליקציה של גוגל בסיסית למדי בשוואה ל-SmartThings Find של סמסונג או Find My של אפל, כאשר במסך הרשמי ניתן לראות את רשימת התגים והמכשירים המחוברים לרשת של המשתמש ולא תצוגת מפה אחידה עם הצגה של כלל המכשירים בו זמנית – שמיש, אך פחות נוח.

לחיצה על תג ספציפי תפתח תצוגת מפה עם המיקום האחרון בו הוא נראה לאחרונה עם אפשרות שימושית למדי לשתף את התג עם משתמשים נוספים, סימון המכשיר כ”אבד”, ובמידה ונמצאים בקרבת התג אפשרות ל”איתור מכשיר בקרבת מקום” והשמעת צליל.

אפליקציית ה-Find My Device
אפליקציית ה-Find My Device

בחירה באפשרות “איתור מכשיר בקרבת מקום” תפתח תצוגה “עגולה” המתמלאת ככל שמתקרבים יותר לתג עצמו והופכת לעיגול מלא כאשר אנחנו ליד התג בפועל, עם האפשרות להשמעת צליל בתג לאיתור קל יותר.

תגי ה-Chipolo תומכים בטכנולוגיית בלוטות’ בסיסית בלבד ולא ב-UWB (ר”ת Ultra-wideband), זאת בניגוד ל-AirTag או חלק מדגמי ה-SmartTag של סמסונג, כך שלא מקבלים תצוגת מציאות רבודה העוזרת למצוא את התג במרחב, אלא רק מרחק יחסי בהתאם לעוצמת האות.

איתור חפצים ה-Find My Device
איתור חפצים ה-Find My Device

מלבד העובדה כי מדובר על רשת איתור חפצים חדשה, לרשת ה-Find My Device של גוגל יש בעיה בדמות הגדרות ברירת המחדל של החברה לאיתור החפצים.

נכון להיום, בתור ברירת מחדל איתור חפצים מוגדר כ”איתור חפצים באמצעות הרשת רק באזורים עם הרבה תנועה”, דבר שהופך את האיתור לפחות אוטימלי בהשוואה לאפשרות ה”איתור באמצעות הרשת בכל האזורים”, הגדרת ברירת מחדל שאולי תשתנה בעתיד או עם הגדלת כמות המשתמשים והתגים ברשת.

הגדרת איתור חפצים ב-Find My Device
הגדרת איתור חפצים ב-Find My Device

השורה התחתונה: מה חשבנו על Find My Device של גוגל

אחרי שנים בהן משתמשי אנדרואיד חיכו לפתרון רשמי ומקביל לרשת ה-Find My של אפל מצידה של גוגל, הם קיבלו השנה את Find My Device, רשת איתור חפצים חדשה למדי שפעילה כ~5 חודשים בלבד ועדיין לא מצליחה לספק תוצאות ברמה של Find My של אפל או Galaxy Find של סמסונג.

הרשת סובלת כיום מבעיית “הביצה והתרנגולת”. מצד אחד אין מספיק תגי איתור חפצים יעודיים שעובדים ברשת החדשה, כאשר גוגל בעצמה עדיין לא הציעה תג יעודי משלה, ואילו מן הצד השני רשת האיתור עצמה לא מספיק טובה כי אין מספיק תגי איתור חפצים פעילים שיגרמו למשתמשים לשנות את הגדרת ברירת המחדל, שתשפר את איתור החפצים בעבור כלל המשתמשים.

תגי ה-Chipolo עידכנו מיקום רק בזמן קרבה פיזית אלי ולמכשיר הסמסונג בו השתמשתי, זאת מלבד מספר מקרים בודדים בהם זיהיתי עדכון שבוצע על ידי מכשיר אנדרואיד אחר בסביבה שלהם.

בעוד שבדקנו בעיקר את השימוש ברשת ה-Find My Device של גוגל ולא את תגי ה-Chipolo עצמם, יש לציין כי איכות הקליטה שלהם רחוקה מלהיות טובה, במיוחד כאשר תג שישב אצלי בכיס סומן כ”רחוק” והפך להיות “קרוב” רק לאחר שהוצאתי אותו מהכיס – לא בדיוק מה שהייתי מצפה מתג איתור חפצים.

בשלב הנוכחי רשת ה-Find My Device של גוגל רחוקה מלהיות חלופה אמיתית לפתרונות של אפל וסמסונג וסביר למדי שנזכה לראות שיפור משמעותי הרבה יותר לאחר שגוגל תציג תג איתור חפצים יעודי משלה לצד עדכון האפליקציה ושינוי הגדרות ברירת המחדל של הרשת.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים