חברת Epic Games (“אפיק גיימס”), המוכרת כמפתחת של פורטנייט, הגישה כתב תביעה חדש נגד גוגל (Google) וסמסונג (Samsung), כך על פי דיווח חדש של רויטרס. בתביעה טוענת Epic Games כי שתי החברות פוגעות בתחרות על ידי מניעת אפשרות התקנה פשוטה של חנויות אפליקציות חיצוניות על מכשירי הגלקסי של סמסונג עם פיצ’ר ה-Auto Blocker (“חסימה אוטומטית”) המובנה של סמסונג והתקנת הישומים ממקורות לא ידועים של גוגל.
התביעה החדשה של Epic Games נגד גוגל וסמסונג מגיעה לאחר שהחברה כבר ניצחה בסוף 2023 בתביעה שהוגשה כנגד גוגל על הסרת משחק הפורטנייט מה-Play Store, עם קביעה כי חנות האפליקציות של גוגל היא מונופול, זאת לאחר ש-Epic Games הפעילה מנגנון לעקיפת מנגנוני התשלום עבור רכישות בתוך אפליקציות והמשחק הוסר מהחנות אי שם בשנת 2020.
כעת, ולאחר ש-Epic השיקה חנות אפליקציות יעודית משלה למכשירים סלולריים, החברה תובעת מחדש את גוגל, והפעם גם את סמסונג בטענה כי שתי החברות פועלות כנגד התקנת חנויות אפליקציה חיצוניות עם הפעלת מנגנונים שהופכים את תהליך ההתקנה הפשוט לכאורה למסובך בהרבה, דבר שלטענתה מונע ממשתמשים המעוניינים להתקין את החנות החדשה שלה על המכשירים שלהן.
פיצ’ר ה-Auto Blocker של סמסונג וחסימת מקורות לא ידועים של גוגל
סמסונג הציגה את פיצ’ר ה-Auto Blocker כחלק מעדכון ה-One UI 6.0 במטרה להגן על המשתמשים מפני גורמים זדוניים, המצליחים להערים לא פעם על המשתמשים כדי שיתקינו אפליקציות לא מורשות, אך בפועל הפיצ’ר גם מונע התקנה של אפליקציות לגיטימיות שהמשתמש הוריד מהאינטרנט ולא מחנות האפליקציות של גוגל או סמסונג.
את הפיצ’ר המשתמש היה צריך להפעיל באופן ידני במקור, אך כעת, כך טוענת Epic, הוא מופעל אוטומטית החברה לאחר השקת עדכון ה-OneUI 6.1.1 האחרון של סמסונג.
לצד פיצ’ר ה-Auto Blocker של סמסונג, גם גוגל שדרגה בעדכוני המערכת האחרונים שלה את החסימה להתקנת אפליקציות חיצוניות, תהליך המוכר כ-Sideloading.
בעוד שבשני המקרים ניתן לבטל ולעקוף את ההגנות הללו, הטענה של Epic היא שככל שמערימים בפני המשתמש יותר שלבים על מנת לאפשר לו להתקין אפליקציה חיצונית דוגמת החנות שלה, כך פוחת הסיכוי שהוא ישלים את התהליך הדרוש על מנת לעקוף את ההגנות הללו, במיוחד לאור ההתראות על התקנת אפליקציות לא מוכרות ממקורות לא ידועים בניסוח המצביע על כך כי רק החנויות של סמסונג וגוגל הן מקור אמין לאפליקציות.
לאחר ש-Epic Games תבעה בעבר וכבר ניצחה את גוגל עם הגדרת ה-Play Store כמונופול, סביר להניח כי גוגל וסמסונג יחליטו לבצע שינויים במנגנוני ההגנה שלהן על מנת להקל על אפשרות ההתקנה של חנויות ותוכנות צד ג’ דוגמת החנות של Epic, אך בו בזמן גם לשמור על המשתמשים מפני התקנה של תוכנות זדוניות שונות.
תגובת גוגל
לאחר פרסום הידיעה קיבלנו הבוקר (ג’, 1.10) תגובה רשמית מגוגל, להלן לשון התגובה:
דובר Google מסר: “זוהי תביעה חסרת בסיס. יצרני מכשירי Android חופשיים לנקוט בצעדים משלהם כדי לשמור על המשתמשים שלהם מוגנים”
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.