בדומה ליצרני מחשבים אחרים בשוק, דל (Dell) החלה לאמץ את ארכיטקטורת ARM בעבור ניידים שונים, דוגמת ה-Latitude 7455 העסקי אותו יצא לנו לסקור הפעם. מדובר בנייד 14 אינץ’ עם פלטפורמת ה-Snapdragon X Plus הכוללת מעבד בעל 10 ליבות.
נייד ה-Latitude 7455 מגיע כחלק מגל ניידי ה-Snapdragon X הראשון עליהם הכריזה דל בחודש מאי השנה לאחר השקת פלטפורמת ה-Snapdragon X של קוואלקום לניידי ווינדוס מבוססי ARM עם שבבי ה-Snapdragon X Elite ו-Snapdragon X Plus, הכוללים NPU מובנה ל-AI של 45TOPS, המאפשר לנייד לעמוד בתקן ה-Copilot+ PC של מיקרוסופט.
Latitude 7455 – מבט מקרוב
אחרי שהתרגלנו לראות בעיקר ניידים עם מסכי OLED בגימור חלק, במיוחד כאשר מדובר על ניידים לשוק הגבוה, אני מוכרח להודות שמסך ה-14 אינץ’ של Latitude מעט מרענן עם שימוש בפאנל IPS סטנדרטי יותר, המגיע עם גימור מט ההופך את הצפיה בו בשמש להרבה יותר נוחה בהשוואה ל-OLED.
מאחר שמדובר על נייד עסקי, המסך מגיע בתור פתרון יותר פרקטי עם מפרט בסיסי למדי, כאשר הוא מגיע ברזולוציית +QHD ביחס 16:10, תדר רענון בסיסי של 60Hz ובהירות מקסימלית של 400 ניט, שרחוקה מלהיות גבוהה, אך מספקת בפועל במיוחד לעבודה משרדית. המסך אף מציע תמיכה במגע, פיצ’ר שאני פחות מתחבר אליו אישית.
מבט קרוב יותר על המסגרת העבה של המסך מגלה לנו מצלמת רשת Full HD עם סוגר פרטיות פיזי וחיישן IR לזיהוי פנים, מצלמה פשוטה אך סבירה למדי.
בחלק העליון של הנייד ניתן למצוא מקלדת רחבה ונוחה למדי לשימוש הכוללת את כפתור ה-Copilot היעודי של מיקרוסופט, כאשר משני צדי המקלדת ניתן למצוא את הרמקולים העליונים של הנייד, עליהם נרחיב בהמשך, ובחלק התחתון שלה פד עכבר סטנדרטי ומעט קטן לטעמי, דבר שלא מפריע לשימוש בו.
ה-Latitude 7455 רחוק מלהיות הנייד הקל והדק ביותר שיצא לי לסקור, במיוחד בהתחשב כי מדובר על נייד 14 אינץ’ המגיע בעובי של 16.9 מ”מ ובמשקל של 1.44 ק”ג, משקל שסביר לשימוש ונשיאה יומית בתיק הגב, אך מרגיש כבד יחסית ביד.
הנייד מוצק למדי עם גוף אלומיניום בגימור כסוף ונקי, כאשר במרכז גב הנייד אפשר למצוא את לוגו החברה ואילו בחלק התחתון ניתן למצוא את סט הרמקולים השני, למערך כולל של צמד וופרי 2W וצמד טוויטרי 2W עם טכנולוגיית ה-Speaker Max, המציעים איכות שמע חזקה ומפתיעה לטובה באיכות שלה. אלו לא הרמקולים הכי טובים ששמענו, אך טובים למדי לשימוש רגיל.
מבחינת חיבורים ה-Latitude 7455 מציע מגוון דל אך סביר של חיבורים:
- צד ימין – חיבור אוזניות משולב 3.5 מ”מ ו-USB-A.
- צד שמאל – צמד חיבורי USB-C וקורא מיקרו SD.
על אף ההעדפה של הרבה יצרנים אני עדיין מאמין שמחשב נייד צריך לפחות חיבור USB-A סטנדרטי בודד, כאשר הייתי שמח לראות פה גם מחבר HDMI רגיל, אך הדבר פחות מפריע לקהל העסקי אליו הוא מיועד, קהל המרבה להשתמש בתחנות עגינה או מסכים הכוללים תחנת עגינה מובנית המבוססת על USB-C.
בסיכומו של דבר מדובר על נייד עסקי סטנדרטי המיועד לספק מענה למשתמשים שזקוקים לנייד נוח לשימוש בדרכים. השילוב בין מסך 14 אינץ’ ומשקל של פחות מ-1.5 ק”ג הוא לא הכי אופטימלי לטעמי, אך זהו לא משקל כבד מדי. הנייד נותן מענה מעולה מבחינת זמן הסוללה, דבר עליו נרחיב בהמשך.
מבחני ביצועים – Latitude 7455
החלק המעניין ביותר בנייד ה-Latitude 7455 בתצורה אותה קיבלנו לסקירה הוא השימוש במעבד ה-Snapdragon X Plus בגרסת ה-10 ליבות בהשוואה ל-Snapdragon X Elite אותו בדקנו בסקירה של נייד ה-Vivobook S 15 של ASUS.
לשימוש בארכיטקטורת ARM יש יתרונות רבים ובראשם הצריכה החשמלית הנמוכה שלה, אך גם חיסרון מהותי בעבור מרבית המשתמשים – יישומים שנועדו לעבוד על מעבדי x86 לא יכולים לעבוד באופן טבעי על מעבדי ARM, דבר אותו מיקרוסופט צפויה לשפר בקרוב עם אמולטור Prism משודרג.
המפרט המלא של הנייד בסקירה:
- מעבד – Snapdragon X Plus X1P-64-100 עם 10 ליבות.
- זיכרון – 16GB LPDDR5x.
- אחסון – SSD 512GB מדגם Micron 2550.
- כרטיס מסך – Adreno מובנה.
- מסך – IPS בגודל 14אינץ’, רזולוציית +QHD של 2560×1600, יחס 16:10, גימור מט וטאץ’.
- סוללה – 54Wh.
- משקל – 1.44 ק”ג.
על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים בהן הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי, כאשר תחת העומס ניתן היה לשמוע את מערכת הקירור של הנייד, אם כי הייתי אומר שהיא שקטה באופן יחסית וחרשית לגמרי בשימוש רגיל.
בעוד שלרוב אנו מתחילים מבחני ביצועים עם נתונים ממבחן ה-PCmark 10, ניידי ה-ARM עדיין לא נתמכים במבחן הביצועים הכללי הרגיל של התוכנה ובמקרה שלי התוכנה אף סירבה לרוץ באופן מלא על מבחן היישומים של ה-PCmark על אף כי הוא עבד תקין בנייד האסוס מבוסס ה-ARM אותו בדקנו בעבר.
שאר המבחנים היו סטנדרטיים יותר, עם בדיקות למעבד, ביצועי AI, כרטיס המסך וכונן ה-SSD המובנה:
- מעבד – בבדיקת מעבד ה- Snapdragon X Plusבמבחן ה-GeekBench קיבל המעבד ציון של 2372 לביצועי ליבה בודדת ו-13379 לריבוי ליבות.
- כרטיס מסך – בבדיקת כרטיס ה-Adreno המובנה במבחן ה-Time Spy ב-3DMark קיבל הכרטיס ציון של 1896 נקודות.
- כונן SSD – כונן ה-SSD הצליח לקבל ציון כללי של 1998 נקודות עם מהירות קריאה של כ~3.34GB/s וכתיבה של כ~1.27GB/s.
החלק המעניין ביותר במבחני הביצועים הוא ההשוואה של מעבד ה-Snapdragon X Plus בעל 10 הליבות של ה-Dell בהשוואה ל-Snapdragon X Elite אותו הכרנו קודם לכן בסקירת נייד ה-Vivobook S 15 של אסוס, כאשר נתייחס לביצועי המעבד וכרטיס מסך בלבד.
מבחינת ביצועי המעבד, דגם ה-X Plus מציג ביצועי ליבה בודדת מעט טובים בכ~2.4% כאשר באופן לא צפוי ביצועי ריבוי הליבות יורדים בכ~2.5% בלבד בהשוואה ל-X Elite, כשלבסוף בצד הגרפי ניתן למצוא שיפור של כ~6.15% לטוב ה-X Plus.
הנתונים מפתיעים מעט אך תואמים לעובדה כי מיקרוסופט וקוואלקום משחררים עדכונים שנועדו לשפר את ביצועי פלטפורמת ה-Snapdragon, עם תאימות טובה יותר של תוכנות x86 ל-ARM, דבר שיכול להסביר את הפער לטובת ה-X Plus על אף שהוא מגיע עם 2 ליבות פחות מה-X Elite.
לבסוף, היתרון הגדול ביותר של סדרת מעבדי ה-Snapdragon X של קוואלקום הוא הצריכה החשמלית הנמוכה שלהם, כאשר נייד ה-Latitude 7455 הצליח לעבור ב-5 דקות זמן ניגון וידאו של 15 שעות במבחן ה-PCmark, נתון מרשים יחסית לסוללת 54Wh בהתחשב שנייד האסוס עם סוללת 70Wh גדולה יותר הגיע ל”כמעט” 13 שעות.
בשימוש רגיל אפשר לומר בקלות כי הנייד ישרוד הרבה יותר מיום בודד ואף יומיים בקלות די גדולה, אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של ניידי ה-ARM.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Latitude 7455
בתור נייד ה-ARM השני בלבד אותו יצא לי לסקור, ה-Latitude 7455 של דל מספק פתרון מעניין במיוחד בעבור הקהל העסקי, עם גוף מוצד וסולידי למדי הכולל מסך 14 אינץ’ באיכות טובה למדי וכולל מערכת שמע מפתיעה לטובה המאפשרת למשתמש ליהנות גם מסרטים בהפסקות העבודה.
היתרון הגדול ביותר של ה-7455 הוא פלטפורמת ה-ARM, המאפשרת לנייד להציע זמן שימוש ארוך במיוחד, אך זוהי גם נקודת התורפה שלו. ווינדוס 11 כוללת אמולטר המאפשר להריץ יישומי x86 על מעבדי ARM, אמולטור שישודרג בהמשך ל-Prism לתאימות משופרת, אך לא בהרח יאפשר להריץ כל תוכנה רגילה על המחשב, במיוחד אם מדובר על תוכנה “כבדה”.
זה לא בהכרח חיסרון משמעותי במידה ותוכנות בהם רוצים להשתמש עובדות על ניידי ARM או אם השימוש העיקרי בו מתמקד בשימוש מקוון או עריכת מסמכים, פעולות אותן הוא עושה בקלות יתרה בנוסף לשימושים כבדים יותר.
בעבור הקהל העיסקי אליו הוא מיועד, בדגש על הצורך של משתמשים לנייד עם זמן סוללה ארוך במיוחד, ה-Latitude 7455 נותן לדעתי מענה מעולה, אך הוא רחוק מלהיות זול בהשוואה לנייד x86 מקביל, זאת במיוחד כאשר לוקחים בחשבון שלא כל תוכנה תעבוד על ARM, דבר שרק ימשיך להשתפר עם הזמן.
מחיר נייד ה-Latitude 7455 של דל בתצורה אותה סקרנו עומד על 5,499 ש”ח.
מה אהבנו?
- איכות בניה טובה
- מסך IPS טוב
- ביצועים טובים
- זמן סוללה מעולה
- שקט גם תחת עומס
- משקל סביר
ומה לא?
- מעבד ה-ARM עדיין לא נותן מענה מלא
- משקל (כבד לטעמי)
- מחיר
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.