אילון מאסק, מנכ”ל טסלה והבעלים החדש (Chief Twit) של הרשת החברתית טוויטר (Twitter) מבצע "פניית פרסה" ומכריז כי מחיר תוכנית המנויים המשודרגת של Twitter Blue תכלול אימות זיהוי עם ה”וי הכחול”, בנוסף לפיצ'רים אחרים.
התכנית החדשה תגיע במחיר חודשי גבוה יותר של 8 דולרים, במקום 4.99 דולרים אותם יש לשלם עבור המנוי הבסיסי הקיים כיום, זאת בניגוד לשמועות על תג מחיר גבוה יותר של 19.99 דולר בחודש.
אחרי שרק אתמול צצו הפרסומים באתרים השונים, וגם אצלנו בגאדג'טי, כי מאסק מתכנן להציע למשתמשים תוכנית Twitter Blue בתשלום גבוה של 19.99 דולר בחודש שתכלול אימות זיהוי עם ה”וי הכחול”, נראה כי הבאז התקשורתי עשה את שלו או היה פשוט חלק מהתוכנית של מאסק להציע ולקדם את את התוכנית המנויים החדשה במחיר הגיוני יותר של 8 דולר בחודש.
בזמן שתוכנית מנויי ה-Twitter Blue הקיימת של טוויטר שהושקה ב-2021 ועולה כיום 4.99 דולר מעניקה למנויים שלה פיצ’רים נוספים, בהם אפשרות עריכת הציוצים שנוספה לאחרונה, התוכנית החדשה אותה מזכיר מאסק תציע למשתמשי ה-Twitter Blue המשודרג מספר פיצ'רים נוספים מלבד הוי הכחול, בהם:
- תעדוף בתגובות, אזכורים וחיפושים.
- אפשרות לפרסם קבצי אודיו ווידאו ארוכים יותר.
- הצגה של חצי מכמות הפרסומות הקיימת.
- עקיפה של "חומות תשלום" למפרסמים שיעבדו עם טוויטר.
Twitter’s current lords & peasants system for who has or doesn’t have a blue checkmark is bullshit.
Power to the people! Blue for $8/month.
— Elon Musk (@elonmusk) November 1, 2022
בין אם אתם חושבים כי תג המחיר הגבוה של 20 דולר בחודש היה הכוונה האמיתית של מאסק או לא, קשה יהיה לאנשים להתווכח כי מחיר של 8 דולר (כ~28 ש"ח) הוא גבוה, שכן מדובר ב-3 דולרים נוספים בהשוואה למחירה של תוכנית ה-Twitter Blue הקיימת כיום, בעבורם יקבלו המשתמשים פיצ'רים נוספים מעבר ל"וי הכחול" המשמש לאימות הזהות שלהם, כאשר תג המחיר צפוי להיות יחסי בהתאם למדינה בה נמצא המשתמש.
מאסק לא מבזבז זמן
מאסק הספיק להיות פעיל למדי מאז הפך לבעלים הרשמי של טוויטר בסוף החודש שעבר. מלבד פעילותו בניסיון להציג אפשרויות מוניטזציה חדשות לרשת החברתית, בהן הצגת חבילת תשלום נוספת ל-Twitter Blue, הוא הספיק להציג גם כמה מתכניותיו לעתיד, בהן האפשרות כי פלטפורמת סרטוני הוידאו הקצרים Vine, אותה רכשה טוויטר ב-2012 (וסגרה ב-2016), תחזור לפעילות ותנסה להתחרות בטיקטוק, YouTube Shorts, אינסטגרם ופלטפורמות דומות.
מאסק גם מונה באופן רשמי למנכ"ל טוויטר, לפחות נכון לרגע זה ועד שיימצא מנכ"ל חדש שיוביל את פעילות החברה, כאשר גם בצד המימון של העסקה ששוויה נאמד ב-44 מיליארד דולר הספיק להשיג כמה הישגים, בהם קבלת אישור מקבוצת המשקיעים בטוויטר שיצטרפו אליו.
הגדול מבין המשקיעים הוא הנסיך הסעודי אל-ואליד בן טלאל (Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz), שהשקיע 1.9 מיליארד דולר ויהפוך למשקיע השני בגודלו בטוויטר מלבד מאסק.
משקיע גדול נוסף הוא ג'ק דורסי, מייסד טוויטר והמנכ"ל לשעבר, שהעביר כ-2.4% ממניות החברה שנמצאו ברשותו לקרן ההשקעות החדשה של מאסק בטוויטר, ובכך חסך ממאסק רכישת מניות בשווי של כמיליארד דולר אותן היה נדרש לשלם במסגרת עסקת הרכש.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.